Julegaver til vinelskeren – bøker og aromasett

Gode viner, koselig vinbok
og gøyalt aromasett

Kjære vinvenn,

På flere av vinforedragene mine, der jeg også selger mine bøker om vin, hender det at noen av tilhørerne spør meg: Hvordan blir disse vinbøkene dine egentlig til? Hvor kommer ideene fra? Og sitter du og skriver på et vinslott i Bordeaux, eller hva?
Av alle steder begynte jeg å skrive min første vinbok i Finnmark – i 2006, under Vadsø Kongekrabbefestival. Jeg skulle være der nesten en hel uke, og jeg skulle holde vinforedrag hver kveld.
Første foredrag var en nesten øredøvende suksess, og stemningen sto i taket. En bidragende årsak var nok at en god del av kursdeltakerne var blitt så drøyt påseilet og euforiske i løpet av foredraget at jeg lurte på hvor mye av stoffet de ville huske dagen derpå …

Dermed satte jeg meg ned og begynte å skrive ned på et ark grunnreglene i vinsmaking, tips, og små anekdoter og så videre som jeg skulle dele ut til deltakerne neste kveld. Det ble til at jeg skrev mer og mer dag for dag, og til slutt fant jeg ut at det var nok stoff til en hel bok. Slik «fødtes» min første bok, som kom ut i slutten av 2007, med tittelen «Drømmer du nok?» Boken ble en suksess og er helt utsolgt i dag.

Det som er spennende med å jobbe i vinbransjen, er at vinverdenen er så mangfoldig at man aldri kan bli utlært. Så sier da også et visdomsord at den som tror seg ferdig utlært, ikke er utlært – bare ferdig. En god porsjon ydmykhet overfor eget fag er med andre ord aldri feil – tvert om.

En konstant og positiv nysgjerrighet er også viktig – den beriker din reise og dine opplevelser i vinverdenen! Dette var utgangspunktet for den andre boken min, som krevde mange år med research og skriving. Da jeg begynte i vinbransjen i 1993, var det regnet som et vitenskapelig faktum at vinen har eksistert i 6000 år her på jorden. Men da jeg omsider ble ferdig med å skrive boken min om vinens historie over hele verden, var det ikke 6000 år lenger, men 8000 …! Hvorfor? Jo, fordi arkeologer i mellomtiden hadde funnet vinkrukker med rester av inntørket vin helt tilbake fra 6000 før Kristus, i Georgia. Jeg ble så smigret da journalist Mads Endresen skrev følgende om boken: «Dette er en de tre beste vinbøker på norsk gjennom tidene.»

Noen år senere ga jeg ut min kanskje beste, og hittil siste bok med 79 korte kapitler om alt fra vin til enda mer vin med masse vinfacts (ikke minst funfacts), anekdoter (og vinektdoter) i skjønn forening, noe spøkefullt illustrert med mine egne tegninger. Skrevet, tegnet og lagt opp slik at boka gir deg minst like mye glede om du leser den kapittel for kapittel og i tilfeldig rekkefølge, som i sin helhet – etter prinsippet: Les oftere mindre og bedre 🙂

Til sammen har jeg på egen hånd solgt nesten 11 000 eksemplarer i Norge, og jeg har et par hundre eksemplarer igjen av nummer 2 og 3.
Som den vinmisjonæren jeg må innrømme at jeg er, har det vært meg en sann fryd å skrive disse tre bøkene for å spre litt vinkunnskap og ikke minst fransk humor og varme blant vinelskere her i Norge,

I dag har jeg gleden av å komme med et godt tilbud til deg – enten du vil kjøpe den andre, den tredje eller begge disse bøkene. Det er tross alt ikke sååå lenge til jul, heller … (ref. «gaven til hen som har alt» og så videre).





Portugal – Dâo
Rubinrød farge. Aromaer fra friske røde frukter. Fruktig, og myk stil.
Elegant og harmonisk, med lang ettersmak.
Varenr.: 16317101 (BU)
Pris: 149,90

Les mer her


Burgund – AOP Pouilly-Fuissé
Skinnende lys gul farge. Syrlig frukt og lette mineralske toner. Balansert og strukturert.
Tradisjonell vinifikasjon. Gamle vinstokker (fra 1950.)
Modnet med bunnfall. 11 måneder i 350 liters eikefat.
10% nye fat, 90% 2 til 3 år gamle fat.

Varenr.: 9195901 (Basis)
Pris: 299,90

Les mer her


Med dette ønsker jeg deg en vinspirert og kreativ julehandel!!