Maison Chat d’Or lanserer sin nye C.O. Nielsen Pinot Noir 4. september 2024.

 Maison Chat d’Or lanserer sin nye
C.O. Nielsen Pinot Noir 4. september 2024.

Kjære vinvenn,

Caroline Othilie Nielsen etablerte i 1900 C.O. Nielsen Colonial og Vinforretning i Thomas Heftyes gate 47 på Frogner. Lokalet huser i dag et av byens vakreste franske etablissementer. Kort tid etter at Vinmonopolet kjøpte opp alle vinforretninger i Kristiania, emigrerte Caroline Othilie til New York.
100 år senere ble etikettene til disse vinene designet i hennes nye hjemby av den norske designeren Simen Meyer, bosatt i New York. I samme ånd som Caroline Othilie Nielsen, etablerte trekløveret Jojo Champfleur, Lena Andrén og franske David Fahouder vin, te- og champagnesalongen Maison Chat d’Or i 2021 i samme lokalet i Thomas Heftyes gate.

Å komme inn på Chat d’Or er som å reise tilbake i tiden, i en fransk atmosfære fra det 18. århundre der du lett kunne ha truffet Madame de Pompadour eller Ludvig 16. Lokalet er fylt av den gode ånd etter den godeste fru Nielsen og byr på mange gode champagner og franske viner med tilpassende retter. Som en hommage til den vinelskende Caroline Othilie bestemte gründerne av Maison Chat d’Or seg for å lansere sine egne viner, med velrenommerte produsenter fra Burgund (Domaine Deux Rôches) og fra Provence (Domaine Bruno Crépin). Sammen har de valgt ut og utviklet følgende tre herlige viner:


Denne deilige burgunderen kommer fra en dyktig produsent i Mâcon, Domaine Deux-Roches (Jean Luc Terrier). Vinen stammer helt og holdent fra én enkelt vinmark, Cru “sur le fil”, siden vinstokkene ligger langs elven med navnet “Le fil”.
Dyp gyllen farge. En frisk og floralsk vin, godt balansert, med innslag av hvit pepper. Nydelig fylde og god struktur som forsterker det floralske og fruktige uttrykket til denne briljante og edle chardonnayen.
Drue: 100 % Chardonnay (30 % av vinen er modnet i 11 måneder på fat.)


Denne deilige Provence-vinen er dyrket økologisk av en av de fremste produsentene i området, Bruno Crépin.
Lys, krystallklar, lakserosa farge, typisk for dette området. Intense aromaer av pomelo, mandarin og kandisert appelsinskall. Elegant stil, rik og aromatisk, med små innslag av salt og med en behagelig, vedvarende ettersmak.
Druer: 70 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Vermentino.



Nydelig, klar,  granatrød farge. Friske aromaer fra røde bær, mokka og litt pepper. God struktur, myke tanniner og lang frisk ettersmak. Tradisjonell vinproduksjon, med modning i 11 mnd. på franske eikefat og 6 mnd. på flaske før salg. Drue: 100% Pinot Noir.




Comments are closed.