Get Adobe Flash player

Å smake på vin

 


 

gaveide

bildeet le nez

 

Få nese for god vin!

Bli en mester på å beskrive det du drikker

Luktesansen er noe av det viktigste redskapet vi mennesker har. Le Nez du Vin hjelper deg med å sette ord på dufter, og er et uvurderlig hjelpemiddel for glade vinelskere så vel som for profesjonelle. De som har en forkjærlighet for brennevin eller kaffe, kan også glede seg over spesialtilpassede sett som gir deg enda større glede av det vi har i kopp eller glass.

Les mer her

 

 

tror dette er vin 2Å smake på vin (og gjerne blindt) er nesten som en «detektivlek».

Når man ikke ser hverken korken, etiketten eller noen indikasjoner på  vinens opprinnelse blir man 100 % konsentrert på vinen, og ingenting påvirker oss bevisst eller ubevisst.

Man blir hverken  presset eller påvirket av trender, av andre eller av store og kjente navn. Jeg har ofte definert meg selv som en livsnyter med stor lidenskap for vin, men på ingen måte en «korksniffer», en «etikettdrikker» eller en «tomflaskesamler» som skryter regelmessig av  samlingen sin i sin  sosiale krets  eller på sosiale medier.

Å smake en vin blindt er spennende og man starter alltid med store og generelle hypoteser om vinens opprinnelse og årgang, noe som bekreftes eller avkreftes underveis (hvilken verdensdel, hvilket kontinent, hvilket land, hvilket distrikt…) takket være  druer, utviklingsgrad, personlighet, karakter og stilen til vinen  under lupen…

Facebook

Facebook Følg meg på Facebook