Get Adobe Flash player

Om Foredragholderen

 

Verdens beste vindommer (vinsmaker)!

4. mai 2019 ble jeg kåret til verdens beste vindommer (vinsmaker) i årets Concours Mondial  de Bruxelles. Hele 340 ekspertvindommerne deltok,  fra til sammen 51 land fra hele verden! Dette er verdens eldste, største og mest anerkjente vinkonkurranse.

Jeg er veldig glad for å kunne representere Norge i en slik konkurranse, og en slik æresbevisning har ingen nordmann fått tidligere. Med dette føler jeg meg enda tryggere på at mine vinanbefalinger faktisk er både  kvalifiserte og velfunderte. Noe som også er godt for våre kunder å vite.

 

Zine magasin nicolas

Zine magasin 04•05

Grev Nicolas Fredrik Mahe de Berdouare vil snakke om livet. Om vin. Og om cognac. 36-åringen ønsker å dele sin kunnskap og lidenskap med vinglade nordmenn. Oslo-firmaet Vinhuset NoFra AS er i ferd med å bli et av Norges største innen bransjen, og 4. november 2004 ble verdens første cognac som skal serveres avkjølt, lansert!

Les mer

 

 

Prisbilde

From the presentation of the Order of  "Chevalier
de l'Ordre National du 
Merite Agricole" in the French Embassy in Oslo on. 18th April 2006 we see (from teft)
HE Mrs Chantal Poiret, Mr Nicolas Mahe de Berdouare together 
with his wife Siv and little Henrik.
Photo: The Magazine

After many years work promoting French wines and spirits here in Norway, wine merchant Nicolas Mahe de Berdouare from Vinhuset Nofra, has been rewarded for his well-earned efforts. Together with friends, family members and journalists present at the French Embassy in Oslo on 18th April, he was decorated with "Chevalier de l'Ordre National du Merite Agricole" by HE Mrs Chantal Poiret.
In her presentation speech, the French Ambassador mentioned Mr. Mahe de Berdouare's skill in finding and presenting to Norwegian consumers the best wines from all over France. She further emphasized that apart from being Norway's largest importer of wines from Bordeaux, his company Vinhuset Nofra is now Norway's fourth largest importer of cognac.
From the middle of June 2006, after a period of internal unrest, Nicolas Mahe de Berdouare became
sole proprietor of the successful import company Vinhuset Nofra as. Disloyal board members had tried to force Nicolas Mahe de Berdouare, the founder, out of his own company - fortunately without success!

The Magazine offers its congratulations!

 

Bergensavisen nicolas og to damer

 

 

 

ENDELIG «HJEMME:– Fantastisk å være i Bergen igjen, mener Nicolas Mahé de Berdouaré omgitt av bergenske
mor Elin Mahé de Berdouaré og tante Vibeke Halaas fra Trondheim. I dag signerer han boken sin.
I Bergen, selvsagt.
FOTO: Tove Gulbrandsen


BergensAvisen 9. oktober 2007

Den fransk-bergenske greven Nicolas Mahé de Berdouaré har skrevet vinboken
«Drømmer du nok?» Han er ikke snau, den fransk-bergenske greven, som påstår vi får et bedre liv om vi nyter vin litt oftere. Nicolas Mahé de Berdouaré hevder det er hans mor Elin fra Krokeide som har inspirert ham.

– Ja, jeg skriver en bok om vin, men den er ikke en vinbok., sier han til BA. «Drømmer du nok?» er tittelen på den ganske personlige boken som lanseres i disse dager. 

LIVSSTIL:
– Drikk oftere, mindre og bedre. Hva mener du med det?
– Man skal åpne en flaske litt oftere, ikke bare fredag og lørdag. Man trenger ikke drikke opp hele flasken. Tenk at kun det beste er bra nok for deg. Gode viner fins på alle nivåer. – Hvorfor trenger vi å lese enda en bok om vin?... 

Les mer her

 Nicolas i HRR

 

Bordeaux har også hatt mye flaks. det var mye som 
stemte. Klima, 
jordsmonn og også folkeslagene som har vært der, sier vinhandler Nicolas Mahé de Berdouaré

 


Bordeaux har en unik posisjon i vinverdenen. her fmner vi chateau·ene med kjente navn som produserer viner i toppklasse og med topp priser. Men det er rundt regnet 9000 vinprodusentene her, så både kvalitet og priser varierer sterkt.
De slanke høyskuldrede flaskene med de røde toppene, er likevel et ganske pålitelig kvalitetstegn. Bordeaux sammenlignes ofte med Burgund, men det er stor forskjel. I Bordeaux produseres over 800 millioner flasker i året, mens tallet for Burgund er vel 200 millioner. I Bordeaux utgjør vinmarkene over 117.000 hektar, i Burgund 29.500 hektar.
- Vin er som et kunstverk som avspeiler værforhold, hva slags druer man har plantet, jordsmonn og filosofien til produsenten.
Klimaet, jordsmonnet samt historien. har gjort Bordeaux til verdens mest kjente vinregion
sier vinhandleren Nicolas Mahe de Berdouare i Vinhuset NoFra.
Han er født inn i en negociants-familie med røtter i Medoc.

Les mer

Oestlandsposten

Østlands-Posten 21. november 2009.

Vinkjenner Nicolas Mahe de Berdouare er glad i tradisjoner, men oppfordrer oss til å være mer nysgjerrige.
Han er ikke ute etter a knekke tradisjonen med øl og akevitt til julematen. -Det vil jeg ikke. Jeg er veldig glad i tradisjoner, men det er lov i forske litt. Jakte på nytelse.

Han er tydelig på at det er helt feil av vineksperter å fortelle folk hva de skal drikke.
- Man må selv finne ut hvordan en vin er og hva den passer til. Gjennom øynene, lukten og smaken. Det er ingen som tar feil. Så lenge man kan forsvare det man opplever, påpeker han mens alle følger anvisninger, heller på glassene, stikker nesen dypt ned i og deretter smaker lenge med drapene i munnen...

LES MER

GLass med rødvin

27. september 2012 - gaute gusrud

VINKURS 8. NOVEMBER - SMAK BORDEAUX' ELEGANTE VINER OG VINN FANTASTISK PREMIE

Lær Bordeaux' flotte viner bedre å kjenne gjennom denne spennende smakingen med fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré. Blant deltakerne trekker vi også en vinner av en helt spesiell premie!

Les mer

Nicola med pris

Vinhuset NoFra AS fikk prisen "Fransk-Norsk Trophée 2012" under den årligegallamiddagen til det Fransk-Norske handelskammeret på Grand Hotel denne uken.

10. oktober  ble Vinhuset NoFra AS tildelt prisen "Fransk-Norsk Trophée 2012" og kåret til årets bedrift for å ha bidratt til økt handel og samarbeid mellom Norge og Frankrike.

Les mer

Trofee png


Fransk-Norsk Trophée overrekkes en bedrift, en organisasjon eller en person som gjennom dynamisk arbeid har bidratt til å utvikle samarbeidet mellom Frankrike og Norge.

Juryen består av 9 medlemmer som representerer organisasjoner eller bedrifter i Frankrike og i Norge innen handels- og næringslivet.

Fransk-Norsk Trophée er en bronsestatue, eksklusivt laget for FNHK av den norske skulptøren Tove Hirth (MA Royal College of Art, London). Hun har motatt "Tussard Awards for Fine Arts" og Po-Shing-Wo stipendet. Tove Hirth har bodd i Norge siden 2004.

For mer informasjon om kunstneren, vennligst se: www.tovehirth.com  

De siste vinnerne av Fransk-Norsk Trophée:

  • 2013: Peugeot Norge
  • 2012: Vinhuset NoFra
  • 2011: Norsk Hydro AS
  • 2010: Olivenlunden AS - L'Occitane en Provence, Oliviers&Co., Le Palais des Thés
  • 2009: Total E&P Norge AS
  • 2008: Alstom Norway AS
  • 2007: Schibsted ASA
  • 2006: United Bakeries Consepts AS

LES MER HER

   

Nicolas Concours Mondial 2015 portrett

Nicolas diplom

 Concours Mondial flasker8020 av verdens beste viner skal smakes av 300 jury-medlemmer fra hele verden, blant annet meg (eneste fra Norge). 1.-3. mai 2015 i Jesolo –Veneto Italia.

Jurymedlem

Jeg ble invitert til å sitte i juryen med 299 andre profesjonnelle fra hele verden, og som den eneste representanten fra Norge.

Disse utvalgte profesjonnelle jobber til daglig som blant annet vinjournalister, vinprodusenter, formenn i store vinregioner eller som vinimportører.
Smakingene ble organisert på en svært profesjonnell måte, alle vinene ble smakt blindt, og et veldig bra smaksskjema ble brukt for hver vin.
8020 viner ble smakt fra 1. til 3. mai i Jesolo, Veneto-Italia.

For å få en medalje måtte man ha:
92 – 100  Grande Médaille  d’Or / Great Gold Medal
86,6 – 92 Médaille d’Or/Gold Medal
83 – 86,5 Médaille d’Argent / Silver

Alle resultatene kan leses på 
www.concoursmondial.com

Dette er en av de største og beste vinblogger som intervjuet meg under Concours Mondial 2015: Klikk her for å se intervjuet

Jeg snakker selv  fra 08 minutter og 44 sekunder, Klikk her for å se.

Skjermbilde intervju besk

 

 

 

 

 

 

Facebook

Facebook Følg meg på Facebook