For å nå det ambisiøse målet vil tilhengerne av denne produksjonsmetoden ta i bruk gammeldagse (av og til antikke) teknikker og glemme alt som har dukket opp av tekniske og kjemiske nyvinninger i de siste tiårene. En annen ting som er sentralt i fremstillingen av naturvin, er at produsenten ikke klarifiserer/filtrerer vinen og ikke tilsetter (eventuelt tilsetter, men i så fall i veldig små mengder) svovel. Svovel er naturlig og finnes i drueskall, men i mikroskopiske mengder. I naturfremstillingen brukes ikke industriell kulturgjær, enzymer, industriell eller kunstig gjødsel, eller noen av de 63 EU-tillatte tilsetningsstoffene i vin. Det skal heller ikke være noen temperaturkontroll. Gjæren som brukes, er den som finnes naturlig på drueskallene, noe som sikrer en kontrollert gjæring, og som resulterer i et «naturlig» alkoholnivå. Naturvinbevegelsen (produsenten og alle tilhengerne) mener at gode naturviner er mer tilfredsstillende, og mer autentiske, både på et direkte smaksmessig og sensorisk plan, og på et filosofisk plan. Men mange vinelskere kan ha store problemer med disse vinene, fordi de kan oppleves som «problematiske»: de blir lett overoksiderte, de kan dufte av råtne epler, fjøs eller av lukket kjeller …