Hvit muggost

Hvit muggost: 

Brillat-Savarin, Camembert og Brie

  • Kombiner gjerne med plommer og litchi.
  • Hvitmuggoster er myke og kremete i konsistensen. Ostene lages både på pasteurisert melk og upasteurisert melk, hvor den upasteuriserte melken gir mer smaksrike oster. Mild hvitmuggost, som Brie og Camembert, trives bra sammen med en myk rødvin med smak av bær, gjerne av druen Pinot Noir. Til Brie de Meaux og andre smaksrike hvitmuggoster er en fyldig hvitvin et bedre valg, gjerne en fatlagret Chardonnay-vin.
  • Rødvin på Pinot Noir vil fungere godt uansett om osten er ung og pasteurisert eller moden og upasteurisert. Velg unge og fruktige viner til milde og enkle oster og eldre viner til smaksrike og komplekse oster. Moden rødvin fra underområdene Pessac-Léognan, Saint-Estèphe, Saint-Julien, Pauillac og Margaux i Bordeaux passer godt til smaksrike og komplekse oster. 
  • Tørr hvitvin fra distriktene Graves eller Pessac-Léognan i Bordeaux og påkostede viner av Chardonnay-druen har ofte nok fylde til å matche den myke konsistensen på disse ostene. 

Comments are closed.