Blå- og grønnmuggoster

Blå- og grønnmuggoster: Bleu d’Auvergne, Gorgonzola, Saint Agur og Roquefort.

  • Kombiner gjerne med moden pære, syltetøy av kvede, svisker og aprikos. 
  • Blå- og grønnmuggoster er relativt kraftige på smak – med mye saltpreg og umami. De kan være alt fra fløtemyke til smuldrete i konsistensen. Saltpreget i ostene krever balanse fra sødme i vinen. Den kraftige smaken i osten fordrer også mye konsentrasjon i vinen. Derfor er dessertviner og søte sterkviner gode alternativer. Til denne typen ost er en søt, men samtidig frisk Sauternes ofte et ypperlig valg. Sødmen i vinen balanserer det salte, samtidig som det løfter frem ostens komplekse smaker.
  • Vanlige tørre rødviner til blåmuggost oppleves bare metalliske i smaken, og man mister lett opplevelsen av fruktigheten.

Comments are closed.