Musikk og vin og en unik konsert på Aker brygge med champagne!

Hver uke lanseres en ny episode av 9 WineWine – klikk her

 


Musikk og vin – og en unik konsert på
Aker Brygge med Champagne Drappier!

 

Kjære Vinvenn,

Godt nyttår til deg og dine kjære!

Michel Drappier

Lørdag 4. februar 2017  har vi i samarbeide med den Franske Ambassaden, den store gleden å invitere deg til en unik og veldig original Champagne og musikkopplevelse. Under Oslo Vinfestival får du muligheten til å smake 5 ulike champagner fra Champagne DrappierKomponisten Pierre Thilloy  skrev 5 ulike musikkstykker for 5 ulike champagne-cuvéer.
Hvert musikkstykke blir spilt av en kvartett, før champagnemusikken blir spilt og champagne blir servert. Mens dere nyter deres glass, skal selve komponisten (godt hjulpet av undertegnede) forklare hvordan, hvorfor og hvilke inntrykk og følelser som ligger bak. Dette repeteres 5 ganger til sammen.
Dette kan vi  tilby  til bare kr 550,- per person;  5 glass champagne, konsert og foredrag. Plassene er begrenset til 40 personer, og du kan melde deg på allerede i dag med å trykke på følgende link: Champagnekonsert

Men hva er egentlig forholdet mellom vin og musikk?

En stor vinopplevelse er som en unik symfoni, som kun oppleves av den som tar seg tid til å se, lukte og smake …
Og et ekstra «jubelbrus» kan du i tillegg få med deg hvis glasset tilfeldigvis inneholder ekte champagne som sender opp små, delikate og velduftende bobler …

Jeg leste nylig noen gledelige linjer som bekrefter den vinøse og musikalske følelse jeg har hatt lenge, men ikke satt ord på selv: «For første gang viser forskning at musikk influerer smaken av vin, noe som anses å ha betydning ikke minst for restauranter. Forskningen fant sted ved Institutt for undersøkende psykologi ved universitet i Edinburgh, og er basert på teorien om at «musikk stimulerer spesifikke deler av hjernen.»
I følge undersøkelsen bidrar heftig musikk til smaksopplevelsen av rødvin og livlig musikk til smaksopplevelsen av hvitvin. De fikk høre Blomstervalsen fra Nøtteknekkersuiten av Tsjajkovskij, og da ble vinen de drakk, mer forfinet. Hørte de Just Can’t get Enough, en lett og frisk poplåt av bandet Nouvelle Vague, smakte vinen mer friskt og livlig. Fikk de høre det kraftfulle og sammensatte nyklassiske verket Carmina Burana av Carl Orff, kjentes vinen tyngre og mektigere.
Forskerne kaller det kognitiv grunning. Musikken blir et bakteppe som preger opplevelsen ved å programmere hjernen med visse forventninger, som opplevelsen av vinen tilpasser seg. Undersøkelsen ble også gjennomført ved det skotske Heriot Watt University, og ble da utført med 250 studenter som smaksdommere.
Undersøkelsen ble i sin tid satt i gang av en chilensk vinprodusent som brukte musikk både under smakingen og vinproduksjonen. Et annet eksempel kommer fra en vinmaker i Toscana som har spilt Mozart og Tsjajkovskij til sine vinplanter i fire år, og hevder at de er blitt mye sterkere og frodigere. En annen vinprodusent, denne gangen i Frankrike, spiller også kontinuerlig klassisk musikk i sine kjellere og hevder at vinen blir litt mer harmonisk.
I følge undersøkelsen bidrar heftig musikk til smaksopplevelsen av rødvin og livlig musikk til smaksopplevelsen av hvitvin. De fikk høre Blomstervalsen fra Nøtteknekkersuiten av Tsjajkovskij, og da ble vinen de drakk, mer forfinet. Hørte de Just Can’t get Enough, en lett og frisk poplåt av bandet Nouvelle Vague, smakte vinen mer friskt og livlig. Fikk de høre det kraftfulle og sammensatte nyklassiske verket Carmina Burana av Carl Orff, kjentes vinen tyngre og mektigere

Musikk kombinert med vinens duft og smak kan forsterke en spesiell opplevelse, og faktorene utfyller hverandre slik at man oppnår nye høyder. I slike tilfeller dreier det seg om (i beste fall, selvsagt) en kunstnerisk opplevelse som rører oss dypt, ved å vekke liv gamle minner, av «forsvunne» ansikter, følelser og steder.

Musikk og vin minner oss på alt det går an å oppleve både emosjonelt og fysisk i et menneskelig liv. Dufter og smaker gir også assosiasjoner til egne opplevelser, og de er alle sammen å finne i vin.Januar har blitt kjent som den «hvite måneden» og jeg anbefaler deg derfor vår hvite  «lav-budsjett» vin fra  Bordeaux i 2016-årgang til bare 399,90!

Aubrade Prestige 2016

AOC Entre-Deux-Mers

Blek, gul farge, med lys-grønne hint. Uttrykksfull og fruktig duft, med intense aromaer fra hvite blomster. Veldig aromatisk i munnen, intens, frisk og middels fyldig. Lang og flott ettersmak.

Aperitif 16.03.16: Blant de beste påskeboksene.
T.A. 15.04.16 Terningkast 6. Leskende, anvendelig boksproviant til uslåelig pris.

Druer:                   70 % Sauvignon, 15 % Sémillon, 15 % Muscadelle.
Anbefales til:     Aperitiff,  fisk og skalldyr. Lyst kjøtt og frukt.
Holdbarhet:       Konsumklar nå!
Innhold:               Sukker: 0,5 g/l – Syre: 6,38 g/l – Alk. Vol. 12,5 %
Varenr.:                3593806 (Basis-K2)
Pris:                       399,90   Horeca : 282,-ex mva

Finnes i absolutt alle butikker i Norge

Håper at vi sees på  Aker Brygge 4. februar!


Klikk her for å lese mer i vår store katalog


 Klikk her for å se en ny episode 9 wine wine


Logo-vinhuset-nofra web

Med vennlig hilsen
Singnatur-Nicolas blaaVinhandler – Marchand de vins

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

nicolas@vinhusetnofra.no – www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset

Comments are closed.