Vin er den deiligste, enkleste og rimeligste reisemaskin! 2 nyheter fra Bordeaux i Basisutvalget!

Vin er den deiligste, enkleste, tryggeste og rimeligste reisemaskinen!
2 nyheter fra Bordeaux i basisutvalget!

 

Kjære Vinvenn,

I disse nokså dystre tider der all mellommenneskelig kontakt skal unngås og mange reisemål er frarådet å dra til, ønsker jeg å anbefale deg den deiligste, enkleste, tryggeste og rimeligste reisemaskinen som finnes: Vin!

En vin kan få oss til å reise i tiden, til å flytte oss geografisk! Alt dette skjer likevel bare inne i hodene våre, og vi styrer det (nesten) selv. Vi husker plutselig ting, episoder i livet, epoker, lukter, stemninger, folk vi nesten hadde glemt fullstendig. Og vinen kan,  mer enn noen annen drikke, også være en katalysator for gode stemninger og mellommenneskelig kontakt.

Er det ikke fascinerende? Ganske enkelt ved å smake på en vin, laget av samme type druer,  laget i ulike land, kan du formelig reise verden rundt, uten å forflytte deg fysisk! Prøv, og la deg fascinere ytterligere over at den aldri smaker det samme! Vin lages i et fabelaktig samspill mellom mange faktorer; geografi, jordsmonn, klima, natur, historie, teknikk og kunsthåndverk.
Noe annet som er veldig viktig, er at du venner deg til å bruke din medfødte hukommelse! Undersøkelser viser at vi bare bruker om lag ti prosent av vår hjernekapasitet.  La oss bli siviliserte og bruke de resterende 90 prosent på vin. ”Vin er nemlig det mest siviliserte som finnes,” skriver Hemingway. Her er det for meg som vinelsker fristende å ta denne store forfatteren på hans ord,  mer enn på hans livsstil og alkoholvaner.
Etter å ha forstått betydningen av å ha tro på deg selv og din kapasitet til å være strukturert og sette dine sanser og din hukommelse i sving, kan du endelig begynne å lære litt mer om vinsmaking.
Og så rart det enn kan høres, du gjør klokt i å nærme deg vinen med respekt, slik man bør nærme seg alt og alle levende i denne verden.

Skål eller santé (helse), som det heter på fransk!


6. mars lanserte vi bla. annet disse to nydelige Bordeaux vinene i Basisutvalget til vinmonopolet! Begge har fått topp anbefalinger, stort sett av alle vinjournalistene. 
Anbefaler deg virkelig  å prøve disse denne helgen.


 
Bilde av produktet L'Esprit de Chevalier Rouge 2017L’Esprit de Chevalier Rouge 2017

Ung og fint konsentrert, preg av mørke bær, lakris og urter, innslag av fat, fast, god lengde.

Varenr.: 11556201
Kr. 321,20
75

Klikk her for å lese mer.

 

DN Vin, Merete Bø:
Vi testet 800 av Polets nye viner. Dette er en av de 22 beste, blant marsnyhetene. 89 poeng. Dufter av solbær og plommer. Tett og konsentrert frukt med en klar og delikat karakter. Lange og raffinerte tanniner. Balansert utgang.

Aperitif. Aase Jacobsen:
En fyldig og innsmigrende samt årgangspreget rød Pessac-bordeaux som tåler 8 år. Godt kjøp!


Bilde av produktet L'Esprit de Chevalier Blanc 2017L’Esprit de Chevalier Blanc 2017

Ung og fint konsentrert, preg av sitrus, eple og urter, innslag av fat og mineraler, lang ettersmak.

Varenr.: 11556101
Kr. 321,20

Klikk her for å lese mer:

 

aperitif.no skriver:
At hvit Bordeaux i det øvre kvalitetssjiktet får fast plass, er det all grunn til å feire.  L’Esprit de Chevalier Blanc 2017 er annen vinen til Domaine de Chevalier, og er et nytt og spennende bekjentskap. Unødvendig å si kanskje, men dette kan bli vinterens favoritter til de gode sjømatmiddagene.

DN Vin, Merete Bø:
90 poeng. Duft av lime, tre og stikkelsbær. Frisk syre og en lett delikat mineralsk og steinete frukt på smak med et pent integrert trepreg. Konsentrert og lang utgang.


Litt om produsenten:
Domaine de Chevalier

Dette er en av de aller beste produsentene av hvitvin og rødvin i Bordeaux. Olivier Bernard er en fabelaktig, kunnskapsrik, generøs, livlig og dyktig eier av Domaine de Chevalier og Domaine de La Solitude. Anbefales på det sterkeste!
www.domainechevalier.com


Ønsker deg en riktig flott uke!


Vinhandler – Marchand de vins

Comments are closed.