Vi er født med promilleminus

Vi er født med promilleminus, men det kan kureres.

Kjære vinvenn

Vel overstått sommerferie!

Ferie er ofte assosiert med lange fine kvelder sammen med venner,  familie og vin. I min siste bok «Vindunderlig» tar jeg opp spørsmålet : «Hvorfor drikker vi vin?» 
Det er noe magisk med vin. Enten vi tenker på romantikk, hyggestunder, store middager, religiøse eller seremonielle ritualer eller bare for avslapning. Vinen har ofte en helt naturlig plass og er ofte et førstevalg.

Vin dufter godt, og smaker godt. Og er verken for sterkt eller svakt. Vi blir ikke skvalpende mette som av øl, eller brått for fulle som av brennevin. Kanskje nettopp derfor regnes vin som filosofiens, visjonenes og kreativitetens drikk. Men vin er også en fredens drikk. Vin handler om felles nytelse og vennlighet. Vin handler om å dele! Folk sitter sammen rundt en flaske og deler den i et hyggelig lag, og samtidig nyter samværet, og fellesskapet med andre. Men vin er fascinerende også på andre  måter, ikke minst fordi forvandlingen av druene kan gå i så forskjellige og noen ganger overraskende retninger, både duft- og smaksmessig. Og med mulighet for enda større forandringer og opplevelser ved ytterligere  lagring. Dermed blir vin en fascinerende hobby også, og et samlingspunkt på så utrolig mange hyggelige måter.

Edmondo de Amicis (1848–1906)
Edmondo de Amicis (1848–1906)

Født med promilleminus
Under tittelen «Ånden i flasken» skriver Finn Skårderud et forord til en vinbok av den italienske forfatter og dikter Edmondo De Amicis. Her hevder Skårderud (om vin og sosial intelligens og mental balanse): «… etter det første og andre glasset forstår man hva som er den egentlige feilen. Det var dette som manglet. Man beslutter raskt at man faktisk er skapt med om lag minus null komma fem i promille (trist).  Etter det første og andre glasset faller alt på plass. Det kjennes riktig. Det flasker seg. Enhver innvilges en liten seier for selvfølelsen.»

Klikk her for å bestille boken!

Dette er et av avsnittene fra et av kapitlene, i min siste vinbok «Vindunderlig». 
Boken kan enkelt bestilles i vår nye nettbutikk, med eller uten signering.


Klikk her!Dette uken vil jeg anbefale en frisk, tørr og veldig aromatisk hvitvin fra Bordeaux, «Entre-deux-Mers».  Distriktet som er kjent for å lage noen av  de beste hvite vinene fra Bordeaux. 
Perfekt på terrassen, til aperitiff, fisk, skalldyr, lyst kjøtt og  frukt. Vi håper sommeren varer litt til !!

 

Château de L’Aubrade 2018

Earl Vignobles Lobre JC – AOC Entre-deux-Mers 
Perfekt på terrassen, til aperitiff, fisk, skalldyr, lyst kjøtt og  frukt.
Vi håper sommeren varer litt til !!

Varenr.: 3800701 (BU) Pris: 129,90 75 Cl.
Varenr.: 3593806 (BU) Pris: 399,90 BIB 3l. Tilgjengelig i mange butikker!

Klikk på varenr. for å lese mer og bestille!


Legado Anna ALBARINO, BIB 3 liter

Lys strågul farge. Ren og umiddelbar, med aromaer fra lyse  blomster og tropisk frukt. Aromatisk og lett, med innslag av epler og stenfrukter (aprikoser). Egner seg veldig godt til aperitiff, salat, fisk, og sommerretter. Gjerne også på terrassen uten mat!

Legado Anna, ALBARINO, BIB 3 liter
Varenr.: 10117006 (Basisutvalget) Pris: 419,90

Klikk for å lese mer og bestille


Ønsker deg en riktig trivelig helg!

Med vennlig hilsenVinhandler – Marchand de vins

Klikk på linken under for flere tips!

Comments are closed.