UFOrståelig vinpromotering

UFOrståelig vinpromotering
og 3 Rhône viner til grillsesongen

Kjære vinvenn,

Hvis en parkeringsvakt i et av Frankrikes bedre vinområder, Châteauneuf-du-Pape, sitter på terrassen sin etter en lang og tung arbeidsdag og plutselig ser en UFO lande i nærheten, vet vedkommende bare så altfor godt hva som må gjøres. Dette kan kanskje virke litt uforståelig, så jeg iler til med å forklare.

I 50-årene, og da særlig i 1954, ble det observert svært mange UFO-er rundt om i verden, og Frankrike hadde ikke færre tilfeller enn resten av verden. Høsten 1954 ble det rapportert 124 tilfeller i fylket Vaucluse, der landsbyen Châteauneuf-du-Pape ligger. Byen er først og fremst kjent for sine deilige Rhône-viner, gamle bygninger, lange historie og nydelige landskap, og i hvert fall ikke for møter med utenomjordiske vesener. Men i oktober 1954, vedtok ordføreren i Châteauneuf-du-Pape, Lucien Jeune, en nokså annerledes kommunal lov som utrolig nok ble godkjent og offentliggjort av fylkesmannen.

Lovforslaget lød som følger:

  1. Det er forbudt for alle typer UFO-er, uansett nasjonalitet, å fly, lande eller ta av i hele kommunen.
  2. Alle UFO-er som lander i kommunen, kommer til å bli bøtelagt (men det ble ikke presisert i hvilken valuta, NB! dette er min kommentar) og umiddelbart flyttet til stedet man henter bilen sin, når den er blitt fjernet av trafikketaten.
  3. Kommunale vakter og lokale trafikkbetjenter («Garde-champêtres» på gammelt fransk) kommer til å gjennomføre dette.

Denne kommunale loven gjelder fremdeles. En ting som er viktig å ha i bakhodet, er at i 1950-årene var ikke vinene fra Châteauneuf-du-Pape like kjente som de er i dag. Denne merkelige loven ble gjengitt i mange aviser rundt om i verden, og hjalp nok betydelig til i markedsføringen av områdets  nydelige viner … og som i all ettertid har solgt UFOrskammet bra.


Denne uken vil jeg anbefale deg å prøve vår Châteauneuf-du-Pape vin,
og to andre nydelige rødviner  fra Rhône:
(som skal serveres litt avkjølt).


Château de la Gardine Châteauneuf du Pape 2016

AOC Châteauneuf-du-Pape

Dyplilla farge med fiolette reflekter. Aromaer fra mørke frukter og eksotisk krydder, ristet kaffe og litt kakao.
Apéritif: En god om enn litt rustikk, men lovende Chateauneuf-du-Pape som tåler 12 år. Godt kjøp. 89 p.

Varenr.: 6862301 (BU)
Pris: 399,90

Klikk her for å lese mer og bestille


Brunel de la Gardine Côtes du Rhône 2018

AOC Côtes du Rhône

Granatrød farge med lilla glimt. Intens, frisk og fruktig duft. Aromaer fra bjørnebær, litt  «undervekster» og kryddrurter. En delikat vin, smidig og vel balansert. Lett og livelig.
Apéritif: ”En konsentrert og intens Rhone-vin som tåler 7-8 år. Meget godt kjøp. 87 poeng” 18.02.2020.

Varenr.: 6861801 (BU)
Pris: 169,90

Klikk her for å lese mer og bestille


Brunel de la Gardine Cairanne 2018

AOC Côtes du Rhône Villages Cairanne

Dyp granatrød farge. Vinen har tydlige Syrah aromaer av mørke frukter, plommer og lakris. Godt integrert «touch av lær» og litt «provencalsk kratt». Fløyelsmyk finish, med fine tanniner og en vedvarende ettersmak.
Apéritif: En deilig og myk vin som tåler minst 5 år. Meget godt kjøp. 87 poeng .

Varenr.: 6862101 (BU)
Pris: 189,90

Klikk her for å lese mer og bestille


Liker du familiehistorier? Så velkommen til Chateau de La Gardine 
Det hele starter med Gaston Brunel. I 1947 kjøpte han bygningen og den tre hektar store vingården, da i dårlig forfatning. Det omstruktureres og utvides litt etter litt. En virksomhet som Maxime og Patrick, hans to sønner, vil fortsette mens de sørger for bedre og bedre kvalitet. Les mer her.


Et siste råd fra meg denne uken: Etter at du er ferdig grillet, nyter et glass rhône-vin og stirrer opp mot stjerne, og  du begynner å se flyvende objekter i nattens himmel, sjenk deg gjerne et godt glass vann!


Vinhandler – Marchand de vins

Comments are closed.