Språkforviklingerog 2 flotte høstviner

Språkforviklinger
og 2 flotte høstviner!

Kjære vinvenn,

Du husker sikkert historien om den norske familien som skulle reise til Rhodos på høstferie. De landet til sin overraskelse i Rodez – altså ikke i Hellas, men i Frankrike. De var veldig innstilt på å kose seg på stranden i hele ferien, men siden Rodez ligger ved Toulouse, 170 km fra havet – og dermed veldig langt til nærmeste strand, så måtte de  fly videre. Men altså, Rhodos – Rodez. Når man uttaler disse navnene, høres det likt ut. Men stedene er ganske ulikt lokalisert. Jeg fikk selv  en pekepinn om dette første gang jeg bestilte flybillett i norsk telefon (dette var lenge før Internett og e-post) til min hjemby Bordeaux for å feire jul 1996  sammen med familien. Noen dager senere fikk jeg tilsendt en billett til Bodø som min franske uttale av Bordeaux ble tolket som av flyselskapets norske funksjonær. Jeg kastet meg over telefonen og klarte heldigvis å få en ny billett tilsendt … Den dumpet ned i postkassen bare et par timer før jeg skulle reise…

Men høstferien er først og fremst en hyggelig periode i året, enten man reiser til Rhodos eller til hytta på fjellet, eller blir hjemme. Det er tid for fellesskap, god høstmat, og gjerne med god vin til.


Jeg vil anbefale to nydelige viner på boks (ja, pappvin), den ene helt ny og fersk nå i september.
Den er laget av Gamay-druen og er en av de få, kanskje den eneste til og med, fra Beaujolais/Burgund på boks.
Den andre laget av vinmakere fra Burgund,  av Pinot Noir-druen, i et kjølig klima i Sør-Frankrike, som en «Bourgogne rouge».

Begge boksene er på lager i Norge og kan bestilles i dag på www.vinmonopolet.no


Louis Max Beaujolais Grande Cuvée rouge 2018

Livlig rødlilla farge. Elegant, frisk og saftig beaujolais. God konsentrasjon, med røde og mørke frukter. Myk, frisk og rund, med lang ettersmak. En elegant boksvin, både på smaken og i utseende.

Varenr.: 11187506 (BU) BIB 3 l.
Pris: 469,90

Klikk på varenr. for å lese mer og bestille.


Climat Louis Max Pinot Noir “Les Terres Froides” 2017

Ueiket og frisk vin, med god syre. Rubinrød farge. Aromaer fra små røde, mørke og friske frukter, med hint av pepper. En elegant, delikat og fruktig vin. Produsert av vinmakere fra Burgund som en “Bourgogne rouge”!
Til høstens matretter.
(I bestillingsutvalget, men finnes i mange butikker i Norge)

Varenr.: 1218001 (Basis) 75 cl.
Pris: 135,-
Varenr.: 1218006 (BU) BIB 3 l.
Pris: 489,90

Klikk på varenr. for å lese mer og bestille.


Jeg vil også minne deg om  at bøkene mine (disse to små historiene kommer derifra, med mange flere…) kan også bestilles i vår nettbutikk www.vindunderlig.no
Bestiller du i dag, sender jeg dem til deg signert!Jeg ønsker deg med dette en riktig god høstferie!

Med vennlig hilsenVinhandler – Marchand de vins


Comments are closed.