Quinta da Lapa og Tejo området!

Portugisisk vin til julemat fra
Quinta da Lapa og Tejo – området!


Kjære vinvenn!

Mange tror feilaktig at jeg som franskmann kun importerer og anbefaler franske viner. De har bare delvis rett …
For å bevise det har jeg i dag lyst til å ta deg med til et spennende lite vindistrikt sør for Lisboa – Do Tejo, som ligger langs den mektige elven Tejo. Området leverer to unike, delikate og smaksrike hvitviner som jeg med stor glede og stolthet importerer og tilbyr norske vinelskere. Jeg lar en av Norges fremste vinanmeldere, Aase Jacobsen i vin-nettstedet Aperitif.no, beskrive disse vinene for meg:

Quinta da Lapa Fernão Pirão Vinho Branco:
En spennende konsentrert og strukturert hvitvin fra Tejo, laget på gammeldags vis, tåler 8–10 år.
Poengsum: 89
Les mer her

Quinta da Lapa Alvarinho
En god og fyldig tørr og saltpreget alvarinho fra Tejo som tåler 3–4 år. Vinen er den eneste i sitt slag fra området Do Tejo på polet.
Poengsum: 87
Les mer her

Anmeldelsene i sin helhet kan du lese her


I tillegg til anmelderens tips vil jeg absolutt anbefale Fernão Pirão til rakfisk, lutefisk og juletapas – og Alvarinho til juletorsk og skalldyr – kanskje litt uvanlige, men absolutt spennende kombinasjoner.


Litt om området Do Tejo:
Gjennom regionen – omgitt av frodiggrønn natur og skogkledte åser – renner den mektige elven Tejo (uttales Tékjo), som med sin lengde på omkring 1 007 kilometer er den lengste elven på Den iberiske halvøy. De vakre portugisiske regionene Alentejo og Ribatejo har sitt navn fra denne elven. Navnet Alentejo kommer av Além-Tejo – «bortenfor Tejo» – og Ribatejo kommer fra Arriba-Tejo – «ved breddene av Tejo».

Unn deg et besøk!

André Magalhães og Sílvia Canas da Costa

Vingården Quinta da Lapa er en eiendom med historie tilbake til 1733. Den ligger i området Do Tejo, som tidligere het Ribatejo, på vestsiden av elven Tejo. Jordsmonnet her er kalkholdig leire, kanskje hovedårsaken til den deilige smaken på vinene herfra, og landskapet er preget av vakre åssider.
Siden 2011 har vingården også vært drevet som hotell. Dette enestående og svært innbydende hotellet er skapt av eieren, arkitektutdannede Sílvia Canas da Costa og hennes ektemann, André Magalhães. I tillegg til det smakfullt renoverte hotellet omfatter eiendommen 72 hektar med vinmarker.
Er du på besøk i Portugal, anbefaler jeg å ta en tur til dette herlige området: Vingårdens tre hundre år gamle hus og de frodige vinmarkene er virkelig verdt et besøk.

Besøk Quinta da LapaQuinta da Lapa Alvarinho

Frisk og fruktig.
Sitrus og tropisk frukt, mineraler i ettersmak.

Varenr.: 15510901
Pris: Kr 174,90

Les mer her


Quinta da Lapa Retro  Fernâo Pirâo

Frisk, fruktig.

Varenr.: 15510801
Pris: Kr 189,90
Les mer her


Ønsker deg en god helg!

Comments are closed.