Mine 8 vinrelaterte favorittfilmer …

Mine 8 vinrelaterte favorittfilmer,
og 3 gode «filmviner» du kan drikke til!

Kjære vinvenn,

For noen uker siden leste jeg om koronautbrudd på øyeavdelingen på Ullevål sykehus, og tenkte det var det siste stedet jeg ville være. Fredag den 13. mars  ble jeg  selvsagt hasteinnlagt på – øyeavdelingen på Ullevål sykehus!
Jeg ble operert dagen etter og operasjonen gikk bra.
Jeg vil med dette takke alle dere modige og omtenksomme som arbeider i helsesektoren, og særlig de på øyeavdelingen som tok så godt vare på lille meg, og alle de som er på jobb i denne vanskelige perioden.

Som mange andre familier er vi også hjemme 24/7 om dagen, og det er ikke alltid like lett!  Men, jeg tror at litt humor, vin, solidaritet og noe disiplin kan hjelpe oss til å komme litt fortere ut av den tragiske situasjonen vi er oppe i alle sammen.

Jeg sendte dere denne mailen for noen år siden, men synes listen fremdeles er like aktuell.
Mange fine filmer opp gjennom historien har vin enten som en rød tråd, eller rett og slett som hovedtema. Her har jeg forsøkt å sette opp en liste over mine 8 favorittfilmer, og som jeg anbefaler deg sterkt å se, gjerne med et glass god vin innen rekkevidde.

Jeg begynner listen med den eldste filmen:

  • Notorious (1946) av Alfred Hitchcock, der filmens mysterium befinner seg i en flaske Pommard 1934.
  • Babettes gjestebud (Gabriel Axel 1987) er rett og slett en hymne til det virkelig gode livet!
  • Year of the Comet (1992) er basert på funnet av en veldig sjelden Bordeaux 1811 (året da Halleys komet passerte jorden), som dukker opp under en auksjon og den kvinnelige hovedrollefiguren (ved Penelope Ann Miller) og hennes livvakts (spilt av Tim Daly) jakt etter denne unike flasken. En veldig morsom komedie.
  • Sideways (2004) er en svært underholdende og veldreid bittersøt, men tidvis hylende morsom komedie fra vindalene i California, om en mislykket forfatter (som elsker Pinot Noir og hater Merlot).
  • A good year (2006) er en film der vi får bli med den mannlige hovedrollefiguren (ved Russel Crowe)fra Wall Street til Provence, der han til slutt finner så vel sin kjærlighet som seg selv og en indre ro på en vingård.
  • Bottle Shock (2009) forteller historien om en blindsmaking som ble organisert i Paris i 1976, der amerikanske viner kom veldig godt ut mot de franske motstanderne.
  • «Tu seras mon fils» (Du kommer til å bli min sønn) (2011) av Gilles Legrand med Niels Arestrup i hovedrollen er et fantastisk drama som utspiller seg på vingården Clos Fourtet i Saint-Emilion og som jeg anbefaler sterkt å se!
  • Musikkens stillhet (2018), den vakre selvbiografien om Andrea Bocelli. Alle kjenner til stemmen og sangene til Andrea Bocelli, men få vet at lenge før han ble kjent for sin vakre stemme, var familien Bocelli kjent for sine gode viner. Med Antonio Banderas, Jordi Molla, Luisa Ranieri og Toby Sebastian.

Familien Bocelli

I mer enn 180 år har Familien Bocelli  produsert klassisk toscansk vin på deres familieeide gård i Lajatico, litt syd for Pisa.
Nå er det broren til Andrea,  Alberto, som har hovedansvaret for vinproduksjonen.


Denne uken vil jeg gjerne anbefale dere disse vinene, sammen med en god film:

Louis Max «Les Terres Froides» Chardonnay 2018

Varenummer: 1466101 (Basis K6)
kr 139,90
Les mer

1466106 (BU) BiB
Kr. 495,00
Les mer

Produsert av vinmakere fra Burgund som en «Petit Chablis»


Bocelli Tenor Red 2016 

Varenummer: 7327601
kr 209,90
Les mer

«Musikkvin» produsert av Alberto Bocelli


Louis Max Pinot Noir «Les Terres Froides»

1218001 (Basis – K3)
Kr. 139,90
Les mer

BIB 3 Liter
Varenummer: 1218006
kr. 469,90
Les mer

Produsert i (kjølig klima) «Terres Froides» sør i Frankrike,  av vinmakere fra Burgund.Hold deg/dere friske (og hjemme om du/dere kan). Ser virkelig frem til å få «livet» (og synet) tilbake  – ute og med alle andre!


Vinhandler – Marchand de vins


Comments are closed.