Bordeaux-kupp!! Nå kan du unne deg litt luksus til påskelam.

Bordeaux-kupp!
Nå kan du unne deg litt
luksus 
til påskelammet!

 

Kjære vinvenn,

Det er med stor glede at jeg  sender deg en liste over store (ikke bare på grunn av flaskestørrelsen) viner fra Bordeaux til kostpris.
Vinene har ikke gått ned i verdi eller ut på dato (tvert mot), men de siste årene har jeg testet ut et system som finnes nesten bare i Bordeaux: å kjøpe vin «en primeurs».
Kort oppsummert, så bestiller vi utvalgte «store viner» før de blir produsert hos vinhandlerne i Bordeaux (Négociants) så betaler vi fakturaen i tre omganger før vi mottar vinen.
Dette er et gammelt system som var tilpasset det 19. århundret, der kunder (f.eks. oss) finansierte produksjonen på forhånd, og på denne måten ble vi sikret de beste innkjøpsprisene.
I praksis var vi «hobbybankmenn», med et snev av «hobbygamblere» (vi får selvfølgelig aldri vite kvaliteten på årgangen vi kjøper på forhånd). Dette prøvde jeg i beste tro for å kunne tilby disse gode vinene fra Bordeaux til uslåelig priser… helt til jeg søkte på Domaine de Chevalier 2014 på www.vinmonopolet.no
Samme vin ble tilbudt av 9 forskjellige importører til 9 helt forskjellige priser. Der og da tok min kort karrière som innkjøper av  «en primeurs» vin  bråslutt.
Ikke bare at vi investerer store summer i flere år, men i tillegg gjør vi dette uten å vite konsekvensene.
Det norske uttrykket «det er aldri så galt at det er ikke bra for noen» passer perfekt i denne sammenhengen!!

Så nå kan du unne deg litt luksus til påskelammet,  eller kjøpe og lagre disse fantastiske langtidslagringsvinene til en helt spesiell anledning.  Ikke vent for lenge med å bestille – de finnes i svært begrenset antall.

Trykke HER så finner du en komplett oversikt!

Klikk for større tabellFlotte gaver til vinelskeren!


5. April er vi på Fredrikstad Vinfest, kom og smak vårens gode nyheter!
Håper vi ses!


Klikk for å bla i vår katalog


Med vennlig hilsenVinhandler – Marchand de vins


 

Comments are closed.