Bobler til 17. mai feiringen og en flott festmeny fra «Dommerkokken» i Masterchef!

Bobler til 17. mai feiringen og en flott festmeny
fra «Dommerkokken» i Masterchef!

Kjære Vinvenn

I mai måned står begivenhetene i kø, og det er under en uke til 17. mai. Vi får veldig mange henvendelser fra våre gode  vinvenner som ønsker å bestille og kjøpe inn gode kvalitetsbobler.  En oversikt over hva du kan velge, ser du lengre ned i tipset, men først litt om hvorfor vi velger  vin med bobler til alle de gode feiringene!

Champagne er den drikken som passer aller best, og med sine elegante bobler setter den seg under hjernen, og fortsetter å bruse, og får folk til å komme nærmere hverandre, og i godt humør.
Michel Drappier beskriver dette veldig godt med en setning «jeg anbefaler alltid å åpne en magnum flaske, hvis du skal ha en «tête-à-téte» med din kone, og særlig hvis hun ikke drikker …. dette er bare et av flere gode eksempler på litt tørr humor fra vinbransjen!

Chris Andre Hansen

Jeg har holdt mange smakinger og vinkurs gjennom de siste årene, og på en av smakingene kom jeg i kontakt med «Dommerkokken» Chris Andre Hansen. Chris Andre er fra Fredrikstad, ivrig hobbykokk, og  deltager i Masterchef 2020. Han tar også gjerne imot oppdrag som «kokken hjem til deg»!

Denne uken lar vi Chris Andre komme med sine gode forslag til noen enkle 17. mai retter, som du kan lage selv hjemme, og servere med nydelige  musserende viner:

  1. Blinis med lodderogn, røkelaks og skinke
  2. Lakseceviche
  3. Skalldyrsuppe med blåskjell, kamskjell og kongekrabbe
  4. Sjokoladepotte med bringebær, hvit sjokolade krem, lemoncurd og pikekyss.

Klikk for oppskrift og fremgangsmåte

Ta gjerne kontakt med kokken Chris Andre , hvis du vil ha ham hjem til deg:
Facebook eller Instagram


Til aperitiff på 17. mai  vil jeg anbefale en av nyhetene fra mai lanseringen:

Vitteaut Alberti Cremant de Bourgogne
«Blanc de Noirs» Brut

AOC Bourgogne
Gul farge. Friske aromaer fra gule frukter, med noe pære. Elegant stil, med silkeaktige, delikate bobler rund og behagelig og flott ettersmak.

Varenr.: 13038701
Pris: 189,90 (BU)

klikk for mer info og bestille


Til Blinis med lodderogn, røkelaks og skinke vil jeg anbefale vår klassiske:

Champagne Drappier Carte d’Or Brut

Litt utviklet og rik stil, preg av røde bær og krydder. Lang og svakt bitter ettersmak.

Varenr: 3053201
339,90 (Basis)

Klikk for mer info og bestille


Til lakseceviche vil det passe fint med en rose musserende fra Sør-Afrika laget på Pinot Noir drue:

Lords MCC Rosé

Litt utviklet og kremet. Preg av eple, litt tropefrukt og sitrus, hint av sopp og kjeks, god lengde.

Varenr.: 10721101
Pris: 159,90 (BU – ord. pris kr 199,90)

Klikk for mer info og bestille


Til skalldyrsuppen vil jeg anbefale:

Champagne Drappier Brut Nature 

Tørr, balansert og rund.

Varenr.: 4125601
339,90 (BU)  kr 789,90 i Magnum flaske.

Klikk for mer info og bestille


Til sjokoladepotte med bringebær, lemoncurd og hvit sjokoladekrem vil jeg anbefale en økologisk musserende fra Treviso – Italia:

La Jara Organic Millesimato 2018

Frisk, fruktig, god ettersmak.

Varenr.: 9232501
Pris: 49,90 (BU)

Klikk for mer info og bestille


Vi ønsker dere alle en solfylt og boblende glad 17. mai.
 Gratulerer med dagen Norge!

 

Vinhandler – Marchand de vins


Comments are closed.