Get Adobe Flash player

 

couscous lam web

mechoui webPastilla web

Arabisk mat og vin
Arabisk mat er først og fremst basert på ferske grønnsaker (framfor alt søtpoteter, neper, gulrøtter, kålrabi, paprika, auberginer, spinat og erter), kylling, lam og noe oksekjøtt, samt råvarer fra sjøen (flyndre, havbrasme, havål, havabbor, steinbit, breifblabb, sardiner og tunfisk).
Arabere benytter også mye tørket frukt og nøtter i matlagingen (rosiner, svisker, fiken, aprikos og mandler), oliven og noe honning. Arabisk mat blir ofte grillet – og løk, hvitløk, ginseng og olivenolje er viktige ingredienser.
Noen kjente arabiske retter:

  • Couscous – i denne marokkanskinspirerte retten blandes grønnsaker, kylling eller lam og lokalt krydder Tagine – tilberedes av kylling, oliven, glaserte sitroner i grovt salt
  • Méchoui – helt lam grillet over bål
  • Pastilla – duekjøtt og mandler innpakket i vinblad
  • Chorba-suppe – er en lett harirasuppe-variant basert på linser, erter, løk, mel, koriander, ginseng, safran, kanel, tomater, salt og pepper.

    Vinanbefaling:
    Siden mat ofte smaker bedre til lokale viner, anbefales spesielt arabiske
    viner, men andre invalg kan også passe bra til disse rettene:

Facebook

Facebook Følg meg på Facebook