

|
Vin til kjøtt
Kjøttkvaliteten varierer jo veldig, så det er lurt med en liten og enkel regel her: Jo finere kjøttet er, desto finere bør vinen være. Valget vil som regel være rødvin, selv om det også finnes eksempler på gode kombinasjoner med hvitvin og kjøtt.
Kylling Kylling er magert kjøtt med litt søtlig smak. Derfor vil det passe utmerket med en saftig rødvin fra Burgund, Beaujolais, Barbera, Languedoc-Roussillon, en ung Bordeaux med lite garvestoffer, eller en hvitvin fra Burgund – eventuelt en Tokaj pinot Gris fra Alsace.
And Til and anbefaler jeg en Graves eller en Pomerol fra Bordeaux, eller en stor Burgund.
Svin Svinekjøtt er ofte magert og passer bra til lette og fruktige rødviner med mindre garvestoff, for eksempel Bourgueil eller unge og fruktige viner fra Rhône og Beaujolais. Fetere svinekjøtt, som svinesteik og ribbe kan gjerne kombineres med viner med mer syreinnhold, som viner basert på Sangiovese-druer eller en Riesling fra Alsace.
Spesielt for ribbe: Viner fra Rhône (særlig fra sør), som for eksempel Gigondas og Châteauneuf-du-Pape.
Okse Her kommer garvestoffrike, saftige og friske rødviner til sin rett, gjerne viner laget av Cabernet Sauvignon-druer, både fra europeiske og oversjøiske land passer også bra.
Lam/får Lam og får passer utmerket til gode rødviner. (Unntaket er fårikål, her bør øl være følgesvennen.) Viner fra distriktene Bordeaux eller Rioja, samt portugisiske Dão, anbefales.
TILBAKE
|