Sommerferie i Arcachon og 5 sommerlige favoritter til sjømaten!

Sommerferie i Arcachon
og 5 sommerlige favoritter til sjømaten!

Kjære Vinvenn,

Det går mot sommerferie for de fleste av oss, og etterhvert som flere begynner å bli vaksinerte, begynner vi også  å reise (litt) igjen. Jeg trenger ikke å dra til den andre siden av kloden for å komme til et eksotisk reisemål. Jeg reiser til et sted der naturen er mangfoldig og fredet, og hvor man blir mett av havets delikatesser, og hvor solen og havet får alle til å slappe godt av, til og med de mest stressede av oss! Er du heldig kan du til og med svømme med delfiner. Dette stedet heter Arcachon-bukten og ligger ca. ¾ time med bil eller tog fra Bordeaux-by. For en som elsker sjømat, tilbyr Arcachon nesten alt vil jeg si, fra verdenskjente østers, blåskjell, og til veldig store fisk!  I Arcachon finner du også Europas høyeste sandfjell på ca. 115 meter, men selvsagt ingen vinranker. Er dette et problem for en vinentusiast?

Det er der det begynner å bli ekstra interessant, fordi selv om det er ingen vinproduksjon her, har de fleste gode og renommerte vinprodusenter et feriehus, som har gått videre i generasjoner, med en anstendig og ofte gammel vinkjeller. Det er da deilig å ha f.eks. en nabo som Pierre og Denis Dubourdieu (far og sønn), som henter en veldig gammel flaske Sauternes (uten etikett) som vi drikker til aperitiff ved stranden. For noen år siden var jeg heldig, og ble bedre kjent med Monsieur Olivier Bernard, eieren av følgende kjente vinslott:  Domaine de Chevalier, Domaine de la Solitude og medeier i Château Guiraud, 1er cru en Sauternes.

Domaine Chevalier sine viner er allerede tilgjengelig i Norge.

  • For mer info om Domaine de Chevalier klikk her
  • For mer info om Château Aubrade klikk her  
  • For mer info om Domaine Grand Mouton klikk her


Denne uken vil jeg gjerne anbefale deg følgende friske og fruktige sommerviner,
som kan nytes på terrassen eller i vannkanten og gjerne til havets delikatesser:

Bordeaux:

Château de L’Aubrade 2020 – Aubrade Le Prestige 2020

Blek gul farge, med lys grønne glimt. Fruktig, intens, med aromaer fra hvite blomster, og lyse frukter. Aromatisk, intens smak av lyse frukter og blomster. Kraftig, med god intensitet og lang ettersmak.

Varenr.:  3800701 i BU kr. 129,90  
eller 3593806 i BU  409,90 (BiB)

Les mer og bestill her – 75 cl
Les mer og bestill her – BiB


L’ Esprit de Chevalier Blanc 2017

Delikat lett strågul farge som dufter av blomster, sitrusfrukter, eksotiske frukter og fersken med undertoner av mentol og litt vanilje. Vinen er rik, men har en flott friskhet og en lang og behagelig ettersmak.

Varenr.: 11556101 BU kr. 349,90
eller 649,90 for MAGNUM flaske.

Les mer og bestill her – 75 cl.
Les mer og bestill her –  Magnum

 


Loire – Muscadet:

Grand Mouton Louis Métaireau  2019

Moden, frisk og behagelig duft. Smaken er også frisk, rund og moden. En veldig smaksrik hvitvin, men uten å miste muscadet preget. Mineralsk, med blomster og bær-aromaer. Lang ettersmak.

Varenr. 5775601 BU kr. 155,-

Les mer og bestill her

 


Louis Métaireau Cuvee One 2019

Duftene er modne og friske, ungdommelige, men samtidig runde og elegante. Man føler nesten en lett vind strekke sansene, og en anelse av sjø og salt. Den er rund, frisk og smaksrik, uten å miste sitt Muscadet-særpreg. Den er mineralaktig, men beholder samtidig sine blomst- og bæraromaer.

Varenr.: 12196901 i BU til kr. 189,90

Les mer og bestill her

 


Louis Metaireau Grand Mouton Extra Brut

Delikat lys gul farge. Lette, fine bobler. Frisk, med lett fruktig stil, og behagelig syre.

Varenr. 7687801 BU kr. 149,90

Les mer og bestill her


Jeg ønsker alle vinvenner en riktig god sommer!

 

Vinhandler – Marchand de vins


Fin sommerlektyre!

Bestill bøkene i vår nettbutikk, klikk her

Comments are closed.