Sancerre fra Alphonse Mellot

Sancerre fra Alphonse Mellot,
19. generasjon i et magisk landskap og terroir!

 

Kjære Vinvenn,

En av de nydeligste, men kanskje noe mindre kjente regionene i Frankrike heter Loire. Dette er et fantastisk vinområde, med en lang historie, gode tradisjoner, fascinerende  landskap og helt utsøkt mat.

Det er særlig et distrikt jeg vil anbefale til alle vinelskere, og det er Sancerre. Sancerre er først og fremst en ensom, men stolt ås, som troner midt i et rolig, men nesten magisk landskap, med mykt lys fra elven Loire. Gamlebyen ligger 312 meter over havet, noe som gir den en nydelig panorama utsikt. Dette er absolutt verd et besøk: LES MER

Familien Mellot begynte å produsere vin i disse magiske omgivelsene i 1513. De var allerede den gangen, en velrennomert «vinfamilie» og i 1698 valgte solkongen, Ludvig den 14, Cæsar Mellot som personlig rådgiver.

I dag produserer Alphonse Mellot, far, datter og sønn, vin med de samme tradisjonene og i samme ånd. Det som karakteriserer den hvite sancerre vinen er at den er produsert utelukkende på Sauvignon Blanc druen, en av mine personlige  favoritter. Men det viktigste er jordsmonnet, Le Terroir!

Familien Mellot er veldig takknemlig for de  «terroirs» de har arvet, generasjon etter generasjon. Domaine de la Moussière ligger midt i et område preget av det vi kaller «kimmeridgian/kalkstein». Dette jordsmonnet inneholder tre svært viktige ingredienser; leire, flint (silex på fransk), og lagdelt kritt . Det er den siste delen, lagdelt kritt, som må snus om regelmessig og på en forsiktig måte, slik at mikro-organismen i kontakt med luft kan utvikle seg langt ned i bakken og gi viktig næring til vinstokkene. Dette er litt teknisk, men viktig  for å forstå hvorfor jordsmonnet i Sancerre er så eksepsjonelt, og hvorfor Sauvignon blanc druen passer utmerket i dette området.  

Den poetiske produsenten sier selv om hvitvinen La Moussière Sancerre: Vinen er en ren sjarmør, og man kan føle at trærne bøyer seg ned på vårt nivå for å gi oss sine beste modne frukter. Den er tiltrekkende, med en god balanse og et godt eksempel på hva en drueklase fra Sancerre har å tilby oss. Vi finner flotte toner av mineraler, crispy frukter og litt sitrus.

Vi anbefaler den til Sushi, sashimi, blåskjell, ferske reker, hummer, østers, omeletter, og vårens ferske asparges.  Har du en fersk geitost fra Chavignol,  finnes ikke noe bedre match!


La Moussière Sancerre 2018

Alphonse Mellot

Den dufter hvite blomster, sitrus, eple, stikkelsbær  og grønne urter. Fin struktur, god balanse og lang ettersmak med streif av mineraler. En av de beste årgangene fra La Moussière noensinne!

Apéritif i juli 2018:
“En deilig sancerre som tåler 2-3 år”. Godt kjøp. 88 poeng. 

Varenr.: 4327501    
Drue: 100% Sauvignon Blanc
Pris: kr. 266,-

Klikk for å lese mer og bestille

Klikk her for å lese mer om produsenten.


Vinhandler – Marchand de vins


 

Comments are closed.