Provence er det eldste av alle de franske vindistriktene!

Provence er det eldste av alle de franske vindistriktene! To sommerlige nyheter fra Château Sainte Roseline.


Kjære Vinvenn,

For ca. 2600 år siden grunnla greske kolonister byen Marseille. Samtidig ble de aller første vinplantene innført, og med dem kom også vinkulturen til Frankrike og Vest-Europa.
Vinen var på den tiden veldig lys i fargen, siden den stort sett ble tråkket med føttene, og saften umiddelbart ble filtrert fra skall og stein.
På de offisielle nettsidene til vinprodusentforeningen Vins de Provence, står det skrevet med dårlig skjult stolthet at Provence er det eldste av alle de franske vindistriktene og at rosévinen de produserer i sitt distrikt, er den eldste av alle franske viner …

På de offisielle nettsidene til vinprodusentforeningen Vins de Provence, står det skrevet med dårlig skjult stolthet at Provence er det eldste av alle de franske vindistriktene og at rosévinen de produserer i sitt distrikt, er den eldste av alle franske viner.

Munkene var veldig glade i denne klare vinen, som de kalte «vin clair» eller på latin «vinum clarum», som senere ble til Claret og Clairet. I Bordeaux har man for eksempel en egen rosévinbetegnelse: Clairet de Bordeaux!

På 1300-tallet ble det produsert 87 prosent Clairet, mot 13 prosent rødvin (vinum rubeum).

Det nærmer seg ferietid, og som alltid, hjelper vi gjerne til med å formidle kontakt med våre produsenter. Dersom du ønsker å besøke en vingård og smake gode viner, og få en omvisning på stedet, så hjelper vi deg på veien, men hos oss gjelder «la route du vin» altså vinveien!
Ta gjerne kontakt og vi hjelper deg med stor glede til å krydre dine ferier. (Dette er selvsagt gratis).

Sett av god tid når du besøker Château Roseline, det er mye vakker kunst på området som også må oppleves når man først er der, blant annet Marc Chagall, Diego Giacometti og Jean Bazaine!

Les mer om Château Roseline her:
Home – Château Sainte Roseline (sainte-roseline.com)

Château Sainte Roseline i Provence, ca 45 min. kjøretur fra Nice, holder åpent året rundt for besøkende! Vel verd et besøk.


4. mai lanserte vi to sommerlige nyheter
fra Château Sainte Roseline i Les Arcs, Provence, Frankrike.

Roseline Prestige Rosé

Lys lakserosa farge. Dufter av blomster og røde bær. Frisk med innslag av røde bær, hint av rips og urter.

Varenr.: 11857201     Pris: 199,90

Klikk her for å lese mer og bestille!


Roseline Prestige Blanc

Klar, lysgul farge. Dufter av hvite blomster og sitrus. God syre, fin struktur, balansert med hint av sitrusfrukt i ettersmaken.

Varenr.: 14124501     Pris: 199,90

Klikk her for å lese mer og bestille.


Château Sainte -Roseline Cru Classé 2020

AOP Côtes de Provence
Lys lakserosa. Intens floral (hvite blomster) og litt krydret nese. Frisk smak med toner av sitrusfrukter (grapefrukt) med et snev av pære, eple, mango og ”engelske drops”. Vinen er fyldig men frisk, elegant og raffinert.
Topp vin fra Château Sainte-Roseline i Provence!

Varenr.: 7790601    Pris: 255, –

Les mer og bestillLes mer om alle våre gode mai-nyheter ved å klikke her, og bla i vår splitter nye katalog.


Skål for sommeren og for det gode rosé-livet!

Vinhandler – Marchand de vins

 

Comments are closed.