Lam til påske!

Lam til påske! Her finner du nydelige oppskrifter og hvilke viner du skal servere til rettene.

Kjære Vinvenn,

Påsken er like rundt hjørnet, og vi har fått flere henvendelser i det siste fra våre lesere, som lurer på hvilke viner de skal velge til årets påskelam!

Jeg ble kjent med matjournalist og blogger Kristin Jøtun da jeg lanserte min første vinbok, «Drømmer du nok?» i 2007,  og vi har holdt kontakten siden den gang.
Kristin er en iherdig og kreativ journalist, som stadig imponerer med sine nydelige  oppskrifter og vakre bilder av festdekkede  bord med innbydende retter. Vi tok kontakt med Kristin, og  hun ville veldig gjerne dele noen av sine beste oppskrifter, og gode  tips til påskefeiringen med oss!

Kristins påske:
I år som i fjor blir påsken annerledes, men det betyr at vi må kose oss enda litt mer, ha færre på besøk, men da kan det være en ide og teste ut både gode råvarer, oppskrifter og ikke minst legge litt mer penger i vinen som du skal drikke. Jeg har kommet dit at det nå er viktigere å drikke mindre, men bedre.

 

Påske er lam for mange av oss, jeg har funnet fram til noen smakfulle oppskrifter på lammeretter, samt både en forrett, dessert og en påskekake.
Så kanskje jeg kan friste såpass at du lager det klassiske lammelåret, gjerne med fløtegratinerte poteter og en fyldig lammesaus, eller hvorfor ikke teste ut lam på kinesisk vis, eller lammeskanker kokt i rødvin, her er mulighetene mange.

Påskemeny!

 1. Klassisk lammestek med fløtegratinerte poteter
  klikk her for meny og vinforslag
 2. Rødvinskokte lammeskanker med asparges.
  klikk her for meny og vinforslag
 3. Lammestek fylt med myntepesto, kremet blåmuggsaus og brokkolisalat.
  klikk her for meny og vinforslag

Til Kristins lammeretter vil vi gjerne anbefale to  klassiske rødviner fra  fra Bordeaux og en fra Libanon.
Kristin har selvsagt både nettside og instagramkonto, vi anbefaler deg å følge henne her: Facebook eller  Husmorlykke.no

Instagramkontoen og nettsiden, Husmorlykke.no har over 25 000 følgere fordelt på facebook og instagram.
Husmorlykke skal være stedet du finner inspirasjon til gode og smakfulle retter du lett kan lage. Alle oppskrifter er utprøvde og skal være enkle å få til, selv for dem som ikke er så glad i å være på kjøkkenet.

 • «Jeg er utdannet faglærer i ernæring, helse og miljøfag fra Stabekk Høyskole og bestemte meg tidlig for at jeg skulle jobbe som journalist og ikke som lærer. Men det er ikke mange slike stillinger i Norge, slik at de første årene jobbet jeg som lærer i den videregående skolen som adjunkt. Og med denne erfaringen oppdaget jeg av mye av den «gamle» kunnskapen som husmoren satt på, var i ferd med å forsvinne. Derfor startet jeg bloggen Husmorlykke med både oppskrifter og gode rengjøringstips til hus og hjem. I tillegg samarbeider jeg med importører av vin og drikke, slik at de setter drikke til oppskriftene mine som det du vil se her.»
  Kristin Jøtun

Oppskriftene er alle utprøvd og du kan være sikker på at det du finner av kombinasjoner av ingredienser skal passe godt sammen. Vi håper med dette at du, også i år, får en annerledes, lang og fin påskeferie, med mye godt på menyen og i glasset!


Godt lesestoff til påsken finner du i vår nettbutikk.
Klikk herGod påske!

Nicolas og Hanne


Comments are closed.