Hvite viner til julemat

Hvite viner til julemat

 

Kjære vinvenn,
På en vinsmaking i 1997 var nok jeg en av de første som anbefalte rødvin til pinnekjøtt. Det kom raskt en reaksjonen fra en kjent vinskribent, som lo og sa belærende og strengt: «Pinnekjøtt, det er øl og akevitt, ingenting annet!» Det er godt å se at nesten 20 år senere står det i alle tidsskrifter, nettsider, blogger og blader artikler om vin til norske julemat!  Jeg sier ofte at livet er for kort til å begrense seg, og man skal til enhver tid utforske. Det er lov å feile i vinbransjen så lenge man lærer av sine feil. Jeg fikk en utfordring forrige torsdag da jeg besøkte en veldig flott vinklubb i Tønsberg, og fikk i oppdrag å holde et foredrag om hvitvin til julemat.
Jeg må ærlig talt innrømme at først var jeg  litt i tvil, og ville gjerne utvide temaet til vin til julematen.  Men så tenkte på «Le cid de Corneille»  om hans famøse sitat: A vaincre sans péril, on triomphe sans gloire ». Å vinne uten risiko/fare, fører til en seier uten herlighet! Jeg tok utfordringen og jeg satt meg virkelig inn i temaet og her er mine konklusjoner:

Alt er mulig når det kommer til kombinasjon av mat og vin. Og selv om man mislykkes med en kombinasjon, kan et nederlag alltid være en liten seier hvis man lærer av det. Gå bort fra klisjéer, ha tro på deg selv og dine smakssanser, tenk selv (men hør godt på andre) og husk at man aldri blir utlært i vinveien. Livet i og med vin er et fint eventyr.

Husk
«Drikke oftere, mindre og bedre»
og alltid i godt selskap!

Aperitiff

Vin til rakfisk

Vin til ribbe

Vin til pinnekjøtt

Vin til lutfisk, torsk og kalkun

 


Julegavetips:


Jeg signer gjerne min bok…

«Vin, det er livet»

…for deg. Tilbudspris 200,-

Bestill boken herLes mer og bestill Le Nez herKlikk her for å se en ny episode 9 wine wineGod helg

Logo-vinhuset-nofra web

Med vennlig hilsen
Singnatur-Nicolas blaaVinhandler – Marchand de vins

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

nicolas@vinhusetnofra.no – www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset

Comments are closed.