Gode julegavetips til alle vinelskere

Gode julegavetips til alle vinelskere:
Aromasett, vinbøker og magnumflasker!


Kjære Vinvenn,

Vår kjære champagneprodusent de siste 25 årene, Michel Drappier har en fast replikk når han skal snakke om magnumflasker. Han pleier nemlig å si: «En magnumflaske er den beste flaskestørrelsen når du har en date med din bedre halvdel, særlig når hun eller han ikke drikker …»
Jo større flasken er, jo mer optimal lagring blir det for vinen, og en ekstra fin julegave for vinelskere.

Det nærmer seg desember, og du lurer muligens på hva du skal gi bort til jul. Vi vil derfor nedenfor, gi deg noen gode anbefalinger:

Magnumflasker:
Her har du alle vinene vi har på lagret nå i magnum størrelse: Trykk her

Duftesett:
All begynnelse er vanskelig,” men likevel mener jeg at det å smake på vin, og det å vurdere den, er veldig enkelt. De fleste klarer det, og unntaket gjelder vel først og fremst avholdsmennesker?

Jeg holdt en gang et langt vinforedrag med blant annet to avholdspersoner i salen. De «smakte” stort sett bare med nesen (og de «dyppet» ikke engang nesen i glasset, som man jo skal). Det å vurdere en vin riktig er langt mer vanskelig. Det handler nok en gang om en blanding av kunstnerisk talent (det er som med musikk og tegning, noen har mer naturgitt talent enn andre, men de fleste har litt). Uansett må du praktisere oftest mulig (med andre ord smake på vin hver gang du har anledning), men ønsker du deg en lang karriere i vinbransjen, må du i så fall spytte oftest mulig. Selv om du er sterkt imot denne type alkoholmisbruk (en humoristisk beskrivelse jeg en gang hørte under et av mine vinkurs), skal selv de beste viner spyttes ut. Spytting er faktisk en kunst som krever lang erfaring. Du kjenner igjen erfarne vinsmakere ved at de opererer med stor avstand til spyttebøtta, og deres vinsprut er dynamisk, rask og elegant.

Du er, som folk flest, mest mottakelig for smak mellom klokken 10 og 12 på formiddagen.

Du smaker og vurderer best på et sted med jevn belysning, uten spesielle lukter, og passe temperert, rundt 18 til 20 grader. Du skal ikke ha på deg parfyme (vær helst nydusjet og bruk uparfymert deodorant av hensyn til dine medsmakere), og unngå sigaretter/sigarer, tyggegummi, pastiller, sterk mat (chili, hvitløk), kort sagt alt som kan påvirke dine og andres lukte- og smakssanser.

Aromasett
For å kunne trene best mulig, anbefaler jeg våre aromasett fra Jean Lenoir! Dette er både gøy, lærerikt og passer for alle, til og med barn, i alle aldere.

Se i vår nettbutikk www.vindunderlig.no

Bøker:
Jeg anbefaler også de to siste vinbøkene jeg har skrevet (bok nummer 1 er dessverre utsolgt).

Jeg var så heldig å få følgende anmeldelse i Telemark Arbeiderblad av vinjournalist Mads Andresen: «Alle tiders vinbok! Vinboken «Vin, det er livet» av fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré er julegaven enhver vinentusiast ønsker seg. Jeg sier kort og godt at den er en av de tre beste norske vinbøkene gjennom tidene. De to andre er klassikeren «Frankrikes vine» av Bjarne Kroepelien og prakt boken «Chablis» av Tom Marthinsen og Geir Gjerdrum.»

Les litt mer med å trykke her: Telmarksavisa 24.11.2018

Bestill bøkene med å trykke her.
Kun 350,- pluss frakt hvis du bestiller begge bøkene …

Klikk deg inn i vår nettbutikk: www.vindunderlig.no


Denne uken vil jeg gjerne anbefale deg disse to nyhetene:


Champagne Drappier Grande Sendrée rosé 2010

Prøv til julens lakseretter (gravlaks, røkelaks, rakfisk) aperitif med canapéer, skalldyr og kylling!

Varenr.: 13337901
Pris: 890,00
Klikk for å lese mer og bestille


Domaine Mia Mercurey Les Caudroyes 2019

Prøv til Beef Bourguignon, grillet kjøtt, and, lam og oster.

14793701 (BASIS)
Pris: 319,90
Klikk her for å lese mer og bestille


Jeg ønsker deg en veldig god helg

Comments are closed.