Get Adobe Flash player

Vintips 2017

 

Agurk, en viktig råvare for en vellykket piknik, og hvilken vin legger man i piknik kurven?

Kjære Vinvenn,

Enkelte matvarer eller råvarer kan være veldig vanskelige å kombinere med vin, jeg nevner bl.a.: hvitløk, ansjos, rå grønnsaker (agurk), frukt (tomat), eggeplomme, yoghurt, fersk sitrusfrukt, vinaigrette-saus, sennep, olje, artisjokker. Rødbeter…
Er du, som meg, glad i enkelte av disse finnes det heldigvis alltid en løsning for sånne utfordringer.

Våren er endelig her, og jeg (som mange andre) føler for å være mest mulig ute etter å ha tilbrakt mye tid inne i løpet av vinteren. Vår og sommer er den perfekte piknik-sesongen, og agurker er en viktig og nesten uungåelig del av sommermaten i Norge, og er både godt og forfriskende. I Frankrike spiser man agurker før de blir modne, mens de fortsatt er små og harde. De forvandles til noe ekstra godt, nemlig de små og gode « les cornichons».

Cornichons (alltid i flertall) er like viktig for en franskmann, som vin, ost og andre kulinariske delikatesser. De er alltid med i piknik kurven, ved siden av kaldt svinekjøtt, roastbeef eller grillet hel kylling, postei (pâté) og i salat. Veldig lett å forberede egentlig, og alt som er hjemmelaget smaker mye bedre! Du gjør som følger:
Vask de små agurkene og tørker dem med grovt salt. Deretter skal de koke opp i hvitvinsedikk med litt vann (75%/25%). Så legges de i et Norges glass med estragon, laurbærblad, hel pepper, korianderblad, sølvløk, gulrot i skiver og dill. Til slutt heller du over eddik og vann. Snu glasset og la det ligge i minst to måneder før du kan servere de. Nydelig!

Gresk Tzaziki (med yoghurt, hvitløk og agurk som hovedingredienser) er også både sunt og godt, og passer perfekt til en apéritif, både under en piknik eller på terrassen. Skjær rå grønnsaker i biter, som du dypper i Tzazikien, og kombiner gjerne med en hvitvin eller en rosévin (ikke nødvendigvis fra Hellas). Gjerne en vin som har en god friskhet i seg, og som er preget av havet!

Jeg er personlig veldig glad i agurksalat, og jeg produserer min egen eddik. Dette er så enkelt å produsere, og passer godt til stekt eller grillet fisk. Man trenger bare å blande sammen 1 stk agurk, 2 ss vann, 1 ss sukker, 1 ss eddik, 7 %, 1⁄2 ts salt, 1⁄4 ts malt hvit pepper. Perfekt for å løfte smaken på fisk. En Mâcon-village hadde vært en perfekt vin til dette.
En siste ting.  Når dere skal på piknik er det som oftest best å ta ekte bestikk og tallerkener om mulig, selv om det er helt i orden å ha med seg plastikkbestikk og papptallerkener. Men husk i hvert fall å ha med deg ekte vinglass, vinopplevelsen blir ikke den samme.

– og hvis du har glemt vinopptrekkeren, ikke få panikk - bare se på mine 9winewine-videoer med 14 tips for å åpne en vinflaske uten vinopptrekker!
Det er ikke bare i forsikringsbransjen at alt ordner seg, men også i våre flotte vinverden.

Nyt våren, nyt sommeren, nyt vinen, nyt hverandre og livet!

 



 

 

 


Hvorfor har vi 2 nesebor? 
- og fire velsmakende viner på boks til påskeferien!

Kjære Vinvenn,

Jeg holder mange smakinger rundt omkring, og snakker ofte om vinens viktigste instrument, NESEN, men du har kanskje lurt på hvorfor vi har to nesebor? Hver dag går 20.000 liter luft gjennom nesen vår, men hovedfunksjon til nesen er ikke bare å puste, men også å lukte, noe vi faktisk deler med dyrene. Vi undervurderer dessverre vår luktesans ifht dyrene litt for mye.
Smaken og lukten er to meget komplementariske sanser og verdens første gastronom Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) skrev: «uten deltagelse av lukt, er det ingen komplett smaking»
Mange smaker (dessverre) på vin uten å lukte på den, og de opplever vinen bare fra en «lukt vinkel», siden vi egentlig lukter vin på 2 forskjellige måter:

  1. Gjennom nesen (orthonasal-lukt) også kalt for «La voie des parfumeurs»  (parfymeveien)
  2. Gjennom munnen,  bak i ganen og farynks (retronasal-lukt) også kalt for «La voie des gastronomes» (gastronomveien)

Professor Kjell Døving ved Universitet i Oslo forteller dette om luktesansen: ”Takket være nyere forskning er luktesansen ikke så mystisk som den var. Når vi lukter, føres luft som inneholder luktsubstanser opp i nesehulen. Det  aktiveres duftreseptroer i luktelappene like over det nasale hulrommet som sender informasjonen videre til luktnerven (hjernenerven).
Du kan lese mer om dette, ved å klikke her

I hvert fall, er det viktig å huske at man aldri skal forhaste seg med all nytelse i livet, og i vårt tilfelle alt som skjer rundt bordet. Ta deg tid til å tygge godt på maten, ikke bare for å fordøye den bedre, men også for å frigjøre duftene, og bruke din gastronomvei (retronasalvei). Det samme skjer med vinen: lukt godt på den først, ikke svelg med en gang, men lek med vinen inni munnen. Din nytelse og opplevelse vil bli mye større.

Santé og Skål!

 

 

 



Vi tilbyr de originale aromasettene fra Jean Lenoir,
«Le Nez du Vin».

Du kan også bli en mester i å beskrive det du drikker!

Det var i 1981 at Jean Lenoir utarbeidet den første utgaven av aromasettet Le Nez du Vin, som en kombinasjon
av aromaer og detaljerte beskrivelser av disse. Hver enkelt aroma er et resultat av dyptgående
analyser for å fremskaffe nøyaktig den riktige aromaen. Aromaene er designet for å vare meget lenge.

Les mer om dette her og bestill det direkte fra oss. En fin aktivitet for hele familien i påskeferien!


 


Jeg ønsker deg en flott påskeferie!


 


 

Da en gigantisk sardin blokkerte havnen i Marseille, -og vin til brisling ...

Kjære Vinvenn,

Det finnes en kjent historie, eller rettere sagt en legende i Frankrike, som forteller at i 1780 klarte en gigantisk sardin å blokkere hele den gamle havnen i Marseille  (le Vieux Port de Marseille). Når man vet at en sardin ikke blir større enn 19,5 cm på sitt største og at inngangen til Marseille Havn er på størrelse med Oslo Fjorden, kan man ikke ta denne historien seriøst. Men, det fikk meg til å tenke på at Marseille-folkene lever opp til sitt rykte med å overdrive alt til enhver tid! Kanskje kombinert med et overkonsum av den  lokale anisdrikken «Le Pastis».

Men denne legenden er basert på ekte fakta, og finnes i memoarene til Grev de Barras. En viktig mann som levde i Marseille i 1780-årene og han het Grev av Sartines. Han strandet 19. mai 1780, og blokkerte hele inngangen til Marseille Havn. Dette stoppet hele sjøtrafikken og førte til et stort raseri blant handelsmenn og kunder. Med tiden er le ”de Sartines” blitt ”la Sartines” og til slutt la Sardine (sardinen). Dette uttrykket er mye brukt i moderne tider for å beskrive en surrealistisk situasjon som egentlig ikke burde ha skjedd!


 


 



Jeg ønsker deg en fin helg


 

Med vennlig hilsen
 
Vinhandler – Marchand de vins

 

 

 

 

 

 

Høy på pære, Hyancinth «Bouquet» og vin til morsdagen
 

Kjære Vinvenn,

Hver gang jeg hører ordet ”pære” kan jeg  ikke la være å tenke på en TV-serie noen år tilbake som jeg likte godt, ”Høy på pæra” (orig. Keeping Up Appearances) med Patricia Routledge i hovedrollen som den eksentriske snobben «Hyacinth Bucket». «Hyacinth Bucket» var en middelaldrende kvinne fra et ordinært middelklassestrøk som insisterte på at navnet skulle uttales «Bouquet». Hun var inkarnasjonen av en snobb, og gjorde alt for å klatre på den sosiale rangstigen. Hennes mål i livet var å imponere naboer, venner og medlemmer av overklassen, og gi inntrykk av at hun selv var både rik og fornem. Dessverre oppnådde hun aldri dette, fordi hennes arbeiderklasse slektninger, som hun skammet seg over, ofte dukket opp uventet og skapte pinlige situasjoner for Hyacinth.
Jeg synes at Hyacinth var, tross sine komplekser og problemer, en veldig sympatisk dame. Hun hadde nok likt å fortelle sine arbeiderklasse slektninger om en viktig og uungåelig fase under en fin middag i England og Frankrike, og som har gitt et kjent uttrykk: entre la poire et le fromage” – direkte oversatt; ”mellom pære og ost”. Dette uttrykket kommer fra middelalderen der overklassen først spiste kjøtt (flere ulike typer) uten å drikke en dråpe (ikke vann en gang). Etter kjøttet kom pæren, den mest utbredte frukten i middelalderen, og det ble servert store mengder av forskjellige sorter. De ble brukt som en slags ”grønnsak” til kjøttet og de slukket tørsten med pæresaften. Vinen ble kun servert etter at middagsgjestene var gode og mette, og skulle passe til ostene. I nåtidens ”mellom pære og ost” fase blir det mer en slags pause under middagen, der man drikker vin uten å spise, og som fører til at man prater løst om diverse temaer, eller som vi liker å si på fransk, man hopper fra ”høne til esel” – ”sauter du coq à l’âne”.

Til slutt vil jeg komme med et godt tips etter en lang og tung middag: har du litt vin igjen i glasset ditt, skjær en pære i biter og tilsett en spiseskje med sukker. En (nesten) sunn og flott dessert som gir litt energi for livet etter maten.

Jeg ønsker deg en fin helg

Klikk her for å se en ny episode 9 wine wine


Med vennlig hilsen

Vinhandler – Marchand de vins

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset

Klikk her for billetter


Østers, vin og helse, og unik konsert med champagne
på Tjuvholmen  i Oslo, lørdag 4. Februar 2017.

Kjære Vinvenn,

Østers er en av havets største delikatesser, og smaker svært godt! I tillegg er de veldig gunstig for helsen. Østers er faktisk naturlig rik på proteiner, og fattig på kalorier (bare 70 kcal/100 g). Østers inneholder masse mineraler som er viktig for mennesker; sink (6,5 mg / 100 g), jod (0,06 mg / 100 g), selen (0,06 mg / 100 g), mangan (1 mg / 100 g) og jern (5,8 mg / 100 g). I tillegg inneholder østers også kalk, magnesium, kalium, fluor og kobber.
Østers er naturlig rik på vitaminene E, B og D. Spiser man f.eks. østers med sitron får man også litt C-vitamin, men dette fører øyeblikkelig til destruksjon av E-vitaminen. En vitamin erstatter en annen vitamin, så det er ikke verre enn det.
Men sitron har en annen nyttig funksjon når det gjelder østersspising, og dette fikk meg til å huske en nesten glemt anekdote fra min barndom i Frankrike.

I Bordeaux hvor jeg vokste opp, spiser man ofte og mye østers. Gjerne hver gang det er en anledning for det. I de fleste Bordeaux-familier blir det servert østers til alle høytider, familiesammenkomster eller rett og slett hver søndag. Alltid som forrett.
Østers skal være helt ferske, og er pr. definisjon typisk «kortreist mat». Hos oss kom østers fra distriktet Marennes-Oléron, som ligger nord for Bordeaux, eller Bassin d’Arcachon, som ligger litt lenger sør. Jeg synes at det beste man kan drikke til østers er mineralsk, frisk og tørr hvitvin, eller champagne. Overrask gjerne din kjære med østers. Det kan sjelden bli feil, da de fleste liker tilbehøret!

Siden min mor opprinnelig er fra Bergen fikk vi rikelig med besøk fra Norge i 70 og 80-årene. Det ble selvsagt servert det beste fra vår lokale gastronomi, og opptil gjentatte ganger østers. Jeg husker «fetter Per» som tøffet seg ved middagsbordet foran sin kone og to små døtre, om hvor flink og modig han var til å spise østers! De hadde en veldig spesiell konsistens, og i tillegg var de levende! Han svelget mange østers (man tygger aldri på dem), helt til min far bestemte seg for å vise han, og alle rundt bordet funksjonen til sitronen. Litt sitron på en østers skal avsløre om den er i live eller død. Det er faktisk veldig farlig å spise en død østers! Hvis den er spiselig (= i live) skal den trekke seg sammen pga sitron-syren. Demonstrasjonen til min far hadde tydeligvis gjort sterkt inntrykk på «fetter Per». Da det gikk opp for han at østers virkelig var levende, reiste han seg uanmeldt, gikk fra bordet uten et ord, og ble fraværende en god del av ettermiddagen.
Jeg kan ikke huske at det ble servert flere østers til våre norske gjester denne sommeren.

Det sies at kombinasjonen østers og champagne (gjerne extra-brut, dvs med ekstremt lite sukker) skal virke som en afrodisiakum. Jeg husker at min far hadde en veldig gammel tante, som hver gang hun fikk servert østers og champagne, lukket øynene, og hevdet at det luktet friskt sjøvann av østers. Hun plasserte deretter champagne-glasset sitt ved øret, og kunne høre bølgene i tillegg. Hvilke minner fra en annen epoke, som kom frem i hennes tanker fikk vi aldri vite. Hun smilte ihvertfall stort og pent hver gang.  Men dette er allerede en annen historie!


 

 


Klikk her for å se en ny episode 9 wine wine


Med vennlig hilsen

Vinhandler – Marchand de vins

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset


Hvem produserte først blåskjell,
og hvilken vin drikker man til «Moules»

Kjære vinvenn,
En historie forteller at båten til irske Patrick Walton sank etter en storm i 1235  i  ”Aiguillon-bukten”, på vestkysten av Frankrike,  litt utenfor Cognac-distriktet. Jeg synes forøvrig at det finnes langt verre steder å strande på enn Cognac-kysten, særlig for en glad irsk person som Patrick Walton. Han bestemte seg derfor (og med god grunn) å bli i regionen, og tenkte å ernære seg med sin egen fiske-fangst. Han plantet noen trestolper i sjøen og satt fast fiskegarn på dem. Til hans store overraskelse ble stolpene etter hvert dekket av blåskjell, og dette ble observert når det ble lavvann.
Han fikk derfor den geniale idéen å starte verdens første «blåskjell produksjon», og etter hvert ble dette hans levebrød! Den samme enkle teknikken brukes fremdeles den dag i dag. 
Vi finner blåskjell fra Middelhavet i sør, til Barentshavet i nord og skjellene er svært utbredt langs norskekysten. De lever i klynger og fester seg til steiner, fjell og annet underlag ved hjelp av en slags ”netting”. 
Blåskjell er en av havets store gastronomiske delikatesser, og er veldig populært i Europa. I Frankrike spises det mest blåskjell av alle landene i hele verden, ca. 80.000 tonn i året, noe som er helt enormt! (Det ble for eksempel produsert 2500 tonn blåskjell i Norge i 2002). Blåskjell finnes i den spanske retten Paëlla, og i Belgia er nasjonalretten  ”Moules Frites” (Blåskjell og Pommes frites).
Listen over forskjellige blåskjell-oppskrifter er nesten uendelig, og det er kun din egen fantasi som kan stoppe den! De kan spises kalde eller varme, gratinerte eller naturell, med tabasco-saus, cognac, whisky eller kremet. De smaker himmelsk sammen med Roquefort-ost, bacon, hvitløk, sider eller i pai og suppe. I det hele tatt så er blåskjell et festmåltid i seg selv, og noen tørr til og med å klassifissere det som ”sensuell mat”, siden man nyter dem best  ved å bruke kun fingrene og et tomt skjell som bestikk. Fingrene skal skylles i små individuelle skåler fylt av vann og sitron.
Blåskjell må ikke nødvendigvis nytes sammen med hvitvin. Både rosé- og rødvin smaker utmerket til, avhengig av de andre ingrediensene i retten. Til blåskjell dampet i hvitvin vil jeg anbefale en mineralsk, frisk og rund (litt fettaktig) hvitvin fra Portugal.



 Jeg ønsker deg en fin helg!


 

 


 

 
Klikk her for å se en ny episode 9 wine wine


 

Med vennlig hilsen
 

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset


Hver uke lanseres en ny episode av 9 WineWine – klikk her

Del litt flytende poesi med noen som setter pris på deg!

Kjære vinvenn,

Vin er et sosialt naturprodukt, og folk flest lengter etter gode og ekte mellommenneskelige opplevelser.  Vi deler en flaske vin med medmennesker vi setter pris på, eller som vi ønsker å bli kjent med. Vi deler en stund med andre. Tiden stanser på en behagelig måte, og vi eier den nesten. Vinen får folk til å åpne seg for andre, og til å våge å si ting, å vise seg som de er.

Vinen får også tiden til å stanse. Drømmer, gamle historier og nåtiden blir til ett. Du kjenner at vinens magi er i gang. Ikke kjemp i mot. La den deilige rusen få fram det menneskelige i deg.

Det er lett å undervurdere seg selv, og bli forvirret, ja sågar blindet av alle tilbudene rundt oss, og mange sliter med å skille ut de virkelig gode tingene livet har å by på. Det er så mye poesi rundt oss. Masse små, gode ting. Lev ditt eget liv selv, ikke gjennom reality-shows og annen trash-tv og programledere som forteller oss hva du skal like eller ikke, hva du skal spise, drikke eller ikke.

Vin er flytende poesi som skal deles med andre, og det er bare å åpne seg, og gripe øyeblikkene, ord og dufter. In vino veritas! (når vinen går inn, går sannheten ut).
Jeg har levd en stund på vår flotte planet og har etter hvert begynt å skjønne litt av det elementære. Jeg har også truffet mange mennesker, og kommet til den konklusjonen at et av vårt samfunns største problem er ensomhet. Eldre mennesker som blir plassert og ofte glemt på pleiehjem eller lignende. Men også alle andre mennesker, jeg kan nevne for eksempel ungdommer, alenemødre, reisende forretningsfolk, utlendinger, arbeidsnarkomane, og mange flere. Filosophen Nietzsche skrev at selv den sterkeste mann i verden er også den mest ensomme.

I Norge liker man å planlegge god tid i forveien, alt fra middager, besøk, og det meste av sosiale aktiviteter, noe som dessverre gir lite plass til spontanitet.
I 2017 ønsker jeg at DU, som en ekte vinglad person, viser veien for alle andre ved å være mer spontan, oftere. Jeg ønsker at du setter av litt av din dyrbare tid, til å overraske og glede noen som kanskje er ensomme (i perioder eller i hverdagen) og  som kommer til å sette stor pris på at dere deler flytende poesi sammen.

Som en ukjent dikter fra Bislett skrev i sin tid:

”Vinen har et bånd til jorden som gir den kropp og sjel.
Vinen knytter bånd mellom mennesker.
Det er nemlig vinen som får oss til å forandre våre sanser til det beste.
I likhet med en plante som trenger vann for å blomstre,
trenger mennesket vin for å stråle, for å sette sjelen og fantasien fri.
Vinen gjør oss sosiale. Vinen setter alle som sitter rundt et bord og drikker, på
samme nivå. Vi åpner oss overfor de andre på en unik måte.”

La oss bekjempe litt ensomhet i 2017 med mer spontanitet og flytende poesi!




 


 
Klikk her for å se en ny episode 9 wine wine


Med vennlig hilsen

Vinhandler – Marchand de vins

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset

Musikk og vin – og en unik konsert på
Aker Brygge med Champagne Drappier!

Kjære Vinvenn,

Godt nyttår til deg og dine kjære!

Michel Drappier

Lørdag 4. februar 2017  har vi i samarbeide med den Franske Ambassaden, den store gleden å invitere deg til en unik og veldig original Champagne og musikkopplevelse. Under Oslo Vinfestival får du muligheten til å smake 5 ulike champagner fra Champagne DrappierKomponisten Pierre Thilloy  skrev 5 ulike musikkstykker for 5 ulike champagne-cuvéer.
Hvert musikkstykke blir spilt av en kvartett, før champagnemusikken blir spilt og champagne blir servert. Mens dere nyter deres glass, skal selve komponisten (godt hjulpet av undertegnede) forklare hvordan, hvorfor og hvilke inntrykk og følelser som ligger bak. Dette repeteres 5 ganger til sammen.
Dette kan vi  tilby  til bare kr 550,- per person;  5 glass champagne, konsert og foredrag. Plassene er begrenset til 40 personer, og du kan melde deg på allerede i dag med å trykke på følgende link: Champagnekonsert

Men hva er egentlig forholdet mellom vin og musikk?

En stor vinopplevelse er som en unik symfoni, som kun oppleves av den som tar seg tid til å se, lukte og smake …
Og et ekstra «jubelbrus» kan du i tillegg få med deg hvis glasset tilfeldigvis inneholder ekte champagne som sender opp små, delikate og velduftende bobler …

Jeg leste nylig noen gledelige linjer som bekrefter den vinøse og musikalske følelse jeg har hatt lenge, men ikke satt ord på selv: «For første gang viser forskning at musikk influerer smaken av vin, noe som anses å ha betydning ikke minst for restauranter. Forskningen fant sted ved Institutt for undersøkende psykologi ved universitet i Edinburgh, og er basert på teorien om at «musikk stimulerer spesifikke deler av hjernen.»
I følge undersøkelsen bidrar heftig musikk til smaksopplevelsen av rødvin og livlig musikk til smaksopplevelsen av hvitvin. De fikk høre Blomstervalsen fra Nøtteknekkersuiten av Tsjajkovskij, og da ble vinen de drakk, mer forfinet. Hørte de Just Can’t get Enough, en lett og frisk poplåt av bandet Nouvelle Vague, smakte vinen mer friskt og livlig. Fikk de høre det kraftfulle og sammensatte nyklassiske verket Carmina Burana av Carl Orff, kjentes vinen tyngre og mektigere.
Forskerne kaller det kognitiv grunning. Musikken blir et bakteppe som preger opplevelsen ved å programmere hjernen med visse forventninger, som opplevelsen av vinen tilpasser seg. Undersøkelsen ble også gjennomført ved det skotske Heriot Watt University, og ble da utført med 250 studenter som smaksdommere.
Undersøkelsen ble i sin tid satt i gang av en chilensk vinprodusent som brukte musikk både under smakingen og vinproduksjonen. Et annet eksempel kommer fra en vinmaker i Toscana som har spilt Mozart og Tsjajkovskij til sine vinplanter i fire år, og hevder at de er blitt mye sterkere og frodigere. En annen vinprodusent, denne gangen i Frankrike, spiller også kontinuerlig klassisk musikk i sine kjellere og hevder at vinen blir litt mer harmonisk.
I følge undersøkelsen bidrar heftig musikk til smaksopplevelsen av rødvin og livlig musikk til smaksopplevelsen av hvitvin. De fikk høre Blomstervalsen fra Nøtteknekkersuiten av Tsjajkovskij, og da ble vinen de drakk, mer forfinet. Hørte de Just Can’t get Enough, en lett og frisk poplåt av bandet Nouvelle Vague, smakte vinen mer friskt og livlig. Fikk de høre det kraftfulle og sammensatte nyklassiske verket Carmina Burana av Carl Orff, kjentes vinen tyngre og mektigere

Musikk kombinert med vinens duft og smak kan forsterke en spesiell opplevelse, og faktorene utfyller hverandre slik at man oppnår nye høyder. I slike tilfeller dreier det seg om (i beste fall, selvsagt) en kunstnerisk opplevelse som rører oss dypt, ved å vekke liv gamle minner, av «forsvunne» ansikter, følelser og steder.

Musikk og vin minner oss på alt det går an å oppleve både emosjonelt og fysisk i et menneskelig liv. Dufter og smaker gir også assosiasjoner til egne opplevelser, og de er alle sammen å finne i vin.


 


Håper at vi sees på  Aker Brygge 4. februar!


 

  

Klikk her for å se en ny episode 9 wine wine


 

Med vennlig hilsen

Vinhandler – Marchand de vins

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset

Facebook

Facebook Følg meg på Facebook