Get Adobe Flash player

Hver uke lanseres en ny episode av 9 WineWine – klikk her

Del litt flytende poesi med noen som setter pris på deg!

Kjære vinvenn,

Vin er et sosialt naturprodukt, og folk flest lengter etter gode og ekte mellommenneskelige opplevelser.  Vi deler en flaske vin med medmennesker vi setter pris på, eller som vi ønsker å bli kjent med. Vi deler en stund med andre. Tiden stanser på en behagelig måte, og vi eier den nesten. Vinen får folk til å åpne seg for andre, og til å våge å si ting, å vise seg som de er.

Vinen får også tiden til å stanse. Drømmer, gamle historier og nåtiden blir til ett. Du kjenner at vinens magi er i gang. Ikke kjemp i mot. La den deilige rusen få fram det menneskelige i deg.

Det er lett å undervurdere seg selv, og bli forvirret, ja sågar blindet av alle tilbudene rundt oss, og mange sliter med å skille ut de virkelig gode tingene livet har å by på. Det er så mye poesi rundt oss. Masse små, gode ting. Lev ditt eget liv selv, ikke gjennom reality-shows og annen trash-tv og programledere som forteller oss hva du skal like eller ikke, hva du skal spise, drikke eller ikke.

Vin er flytende poesi som skal deles med andre, og det er bare å åpne seg, og gripe øyeblikkene, ord og dufter. In vino veritas! (når vinen går inn, går sannheten ut).
Jeg har levd en stund på vår flotte planet og har etter hvert begynt å skjønne litt av det elementære. Jeg har også truffet mange mennesker, og kommet til den konklusjonen at et av vårt samfunns største problem er ensomhet. Eldre mennesker som blir plassert og ofte glemt på pleiehjem eller lignende. Men også alle andre mennesker, jeg kan nevne for eksempel ungdommer, alenemødre, reisende forretningsfolk, utlendinger, arbeidsnarkomane, og mange flere. Filosophen Nietzsche skrev at selv den sterkeste mann i verden er også den mest ensomme.

I Norge liker man å planlegge god tid i forveien, alt fra middager, besøk, og det meste av sosiale aktiviteter, noe som dessverre gir lite plass til spontanitet.
I 2017 ønsker jeg at DU, som en ekte vinglad person, viser veien for alle andre ved å være mer spontan, oftere. Jeg ønsker at du setter av litt av din dyrbare tid, til å overraske og glede noen som kanskje er ensomme (i perioder eller i hverdagen) og  som kommer til å sette stor pris på at dere deler flytende poesi sammen.

Som en ukjent dikter fra Bislett skrev i sin tid:

”Vinen har et bånd til jorden som gir den kropp og sjel.
Vinen knytter bånd mellom mennesker.
Det er nemlig vinen som får oss til å forandre våre sanser til det beste.
I likhet med en plante som trenger vann for å blomstre,
trenger mennesket vin for å stråle, for å sette sjelen og fantasien fri.
Vinen gjør oss sosiale. Vinen setter alle som sitter rundt et bord og drikker, på
samme nivå. Vi åpner oss overfor de andre på en unik måte.”

La oss bekjempe litt ensomhet i 2017 med mer spontanitet og flytende poesi!
 


 
Klikk her for å se en ny episode 9 wine wine


Med vennlig hilsen

Vinhandler – Marchand de vins

Vinhuset NoFra as
Karenslyst allé 10, P.B. 431 Skøyen – (N) 0213 Oslo
Mobil: +47 46 54 69 66

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.www.vinhusetnofra.no
Husk Passord : vinhuset  og brukernavn: vinhuset

Facebook

Facebook Følg meg på Facebook